Citat:
În prealabil postat de tot_jean
nu am nimic su Traditia.cred ca nu ati citit si celelalte postari ale mele ca sa intelegeti cu ce nu sunt deaccord
|
Jean,sa nu uitam ca atat Sf. Scriptura cat si Sf. Traditia sunt cai de transmitere ale Revelatie dumnezeiesti, care s-a incheiat in Hristos. Observ, ca
protestantismul, in primul rand, nu considera Revelatia divina ca un proces istoric incheiat, ca un act divin supranatural sfarsit. Protestantismul deschide procesul istoric revelational; Revelatia divina nu se termina prin Domnul nostru Iisus Hristos; ea este posibila si in actualitate prin revelatii particulare. Unele culte neoprotestante isi fac un adevarat monopol din asemenea revelatii particulare, coborari ale Duhului Sfant, inspiratii, explicari si interpretari si vorbiri in limbi. Atitudinea aceasta deformeaza, astfel, notiunea ortodoxa despre Revelatia divina subiectiva, sau despre Revelatia considerata ca un act liber al lui Dumnezeu, care-si descopera fiinta Sa si voia Sa credinciosilor, in scopul realizarii si organizarii religiei crestine.