View Single Post
Vechi 21.02.2008, 11:03:34
mirceap11 mirceap11 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynna
Cum v-ati simti dumneavoastra stiind ca niste musulmani, catolici etc vin sa ia Moldova sau Ardealul sau Oltenia si sunt daramate o multime de biserici, unele dintre ele vechi de secole?
Nu am inteles niciodata ura asta mare a unora dintre noi fata de catolici (sau fata de alte religii) ! Eu am mai multi prieteni catolici si sunt painea lui Dumnezeu! Tocmai de aceea va rog sa nu mai generalizati. Pe de alta parte, sa nu uitam ca noi am luat multe biserici catolice pe vremea comunismului iar acum nu vrem sa le retrocedam! V-am mai postetit odata cum e la biserica noastra care de drept e a catolicilor dar oamenii au venit s-o "apere" cu furcile si topoarele(figurativ) ! Ce spurcaciuni s-au rostit in ziua aceea...nici in cele mai jegoase baruri nu auzi asemenea injuraturi. Si cine credeti ca injura? Tabara noastra...nu cea a catolicilor! Adica ce parere sa-mi fac eu cand pe pamant sfant oamenii se comporta ca niste fiare turbate? De atunci nici nu mai merg la aceasta biserica, ci la o capela micuta, unde e liniste si pace! Asta v-am povestit ca sa intelegeti ce mult ma poate supara lipsa de toleranta o oamenilor fata de semenii lor! Sa cititi odata "Nathan inteleptul" de G.E.Lessing ! Eu nu vad ce de nu putem sa traim in buna intelegere cu toate religiile? Eu sunt ferm convins ca si cei de alte religii o sa aiba un loc in rai daca sunt oameni buni! Cine e mai bun: un crestin pacatos sau un budist care toata viata lui a ajutat alti oameni si a dat putinul pe care-l avea pentru semenii lui? Sunt curios ce-mi raspundeti! Eu va pot da de acum parerea mea: Dumnezeu se bucura de fiecare suflet bun din aceasta lume! Ba nu, nu e numai bucuros ci cred ca plange de bucurie cand un om este altruist si arata ca este cu adevarat facut dupa chipul lui Dumnezeu!
Reply With Quote