Eu am intrebat ceva la modul general, nu despre X sau Y membru al forumului si de aceea nu inteleg de ce subiectul raspunsului este Florin.
Pai… nici Hristos insusi n-a venit in lume ca sa-i faca pe toti omuletii crestin-ortodocsi, ci doar pe cei care au ales sa il urmeze si prin asta ne-a dat primul mare exemplu de toleranta si iubire neconditionata fiindca pe cei care l-au urmat i-a ridicat, iar pe cei care au ales altfel, i-a iertat. Insa cred ca e nepotrivit ca eu sa ironizez o persoana, sau mai mult, o credinta religioasa a unor popoare, multe la numar.
Parintele meu duhovnic a spus: “Tu trebuie sa iubesti toti oamenii si mai departe stie Dumnezeu ce are de facut”. Mi se pare mult mai simplu decat sa fac comparatii si demonstratii, chiar daca recunosc ca in practica nu e mereu lin si senin.
Dar desigur, rogojina IQ-ului meu merge pana la un punct si nu am pretentia ca acolo se termina si plaja.
In Bihor este o urare si se spune din toata inima: “Iubeasca-te Dumnezeu!”(fara a cere CV-ul spiritual al omuletului, sau dovada apartenentei la ograda unei anumite biserici). Eu asa v-as ura tuturor si punct, iar mai departe e intre fiecare si Dumnezeu.
|