View Single Post
Vechi 08.04.2016, 14:52:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alia28aa Vezi mesajul
Hristos insusi n-a venit in lume ca sa-i faca pe toti omuletii crestin-ortodocsi, ci doar pe cei care au ales sa il urmeze si prin asta ne-a dat primul mare exemplu de toleranta si iubire neconditionata fiindca pe cei care l-au urmat i-a ridicat, iar pe cei care au ales altfel, i-a iertat.
In primul rand, a invatat pe cei in necunostinta de cauza.
Nu le-a cerut sa faca o alegere fara sa le faca llimpede cum stau lucrurile.
A doua: i-a iertat pe cei cu o alegere diferita, dar iertarea le-a fost spre mantuire?

Citat:
Insa cred ca e nepotrivit ca eu sa ironizez o persoana, sau mai mult, o credinta religioasa a unor popoare, multe la numar.
Sa vorbim mai la obiect: cand persoana se desemneaza pe sine "crestin" si "ortodox" si calca in picioare la modul cel mai jenant, nu doar cele mai elementare aspecte ale credintei ortodoxe ci si a celei crestine la modul general, nu ti se pare lucrul asta, in sine, ironic?

Ceea ce face cutare sau cutare, este doar sa puncteze ironia asta amara pe care omul singur si-o asuma.

Citat:
Parintele meu duhovnic a spus: “Tu trebuie sa iubesti toti oamenii si mai departe stie Dumnezeu ce are de facut”.
In teorie, e simplu.
In practica, se pare ca nu s-a obosit sa iti explice cum se si face treaba asta.

Cum il iubesti, practic?
Iubesti pe cineva daca il lasi in ignoranta?

Dar pe Dumnezeul tau, il iubesti daca vine cineva si iti spune ca e rodul imaginatiei tale sau un produs al unei intelegeri teologice eronate?

Citat:
Mi se pare mult mai simplu decat sa fac comparatii si demonstratii, chiar daca recunosc ca in practica nu e mereu lin si senin.
Sigur, sa nu faci nimic intotdeuna e cel mai simplu.

Citat:
Dar desigur, rogojina IQ-ului meu merge pana la un punct si nu am pretentia ca acolo se termina si plaja.
In Bihor este o urare si se spune din toata inima: “Iubeasca-te Dumnezeu!”(fara a cere CV-ul spiritual al omuletului, sau dovada apartenentei la ograda unei anumite biserici). Eu asa v-as ura tuturor si punct, iar mai departe e intre fiecare si Dumnezeu.
Si cum ziceam mai sus, din vorbe, toata lumea poate sa iubeasca.
Faptele astea, bata-le vina..ne cam incurca socotelile, ca zic altceva despre noi si "iubirea" noastra.