Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Ok, cred ca e prea mare tam-tam-ul pentru o simpla melodie. Artistii canta despre lucruri cu care majoritatea nu este de acord tot timpul. In plus, in legatura cu punctul 1:
M-am dus la catedrala, de dimineata, sa-l caut pe Dumnezeu
Nu l-am gasit, sunt convins ca era acolo dar, pur si simplu, nu l-am gasit eu.
Omul zice ca el nu se identifica cu catedrala, nu altele, cum interpreteaza unii. In melodie, se foloseste "eu cred ca" de foarte multe ori.
|
Probabil daca ar fi fost doar melodia, in sine, pana la un punct, era sa zicem "asa si asa".
Ceea ce a facut diferenta a fost galeria de "smeriti" care au inceput sa dea dogme despre ceea ce prefera Dumnezeu.
Si atacul nu e atat la Catedrala - a carei utilitate e greu de inteles vs. banii cheltuiti, ci e doar o alta cale de a ataca Biserica.
Sa nu uitam cazul #colectiv cand maestrii papusari au deturnat
colectivizatii care erau pe cale a sari la gatul politicienilor (s-au multumit doar cu capul lui Motoc, Lapusneanu declarandu-si deschis si public satisfactia despre cum au decurs lucrurile pe facebook) indrumandu-i sa-si reverse nemultumirile asupra bisericii, preotilor.
Si nici n-a fost nevoie de mult, la origine doar vreo 2 babe isterice, analfabete religios (sau poate doar bine platite) date pe post.