View Single Post
Vechi 13.04.2016, 13:01:22
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Felicitari pentru postare. Ai spus lucrurilor pe nume. Ce se screm unii sa faca schisma in Biserica lui Hristos... Ma apuca groaza, cind gindesc ca tot felul de "ortodoxia adevarata serele (sau serei?)", stii tu, grupuscule cu un episcop, un preot, un diacon si doi credinciosi, din alea made in greece, abia asteapta sa il ia pe PS Longin, un om minunat dar naiv dupa cum se vede, ca martorii lui Ebola de la usa cu propuneri de aglutinare mieroasa sub steagul schismei, daca trece de la nepomenirea ierarhului sau la pasul apostatic al iesirii din Biserica.
Unde dai si ce se intelege. De unde ideea asta de iesire din Biserica.
Sunt de acord cu ce zice Copacel dar el vorbeste despre cu totul altceva.
Subiectul nostru (deviat din cel principal) era unul simplu: daca dupa sinodul .... vin episcopii cu o invatatura gresita in Biserica, (condamnata de canoane, duhovnici), atunci ce faci?

Daca Adevarul, consfintit prin canoane e mare cat o zi de post, si vine altcineva la sfarsitul veacurilor cu invataturi straine, ce faci? Te apuci de post si rugaciune sau iei sabia Adevarului in mana?

Nu trebuie sa iesi din Biserica pentru a spune "lucrul asta e gresit".
Si nu trebuie sa inghiti o liturghie impreuna cu catolicii de dragul iubirii de frate sau impartasirea cu catolicii, cum s-au intamplat in Romania.

Are grija Dumnezeu de toate, dar si noi suntem vinovati daca nu aparam ce am primit.
Daca cineva este eretic in Biserica, oricine este el trebuie spus clar ca este eretic. Iar daca este episcop trebuie scos din post. Astea sunt canoanele, nu am facut eu invatatura asta.

Iar mirenii dinafara Bisericii sunt cei care se declara crestini, dar sunt numai cu numele. Sunt in Biserica doar ca declaratie formala, in rest nu stiu nimic ce e cu ei.

Copacel cred ca vorbesti despre o situatie diferita, nu sunt cruciatul impotriva episcopilor asa cum vrei sa ma faci. Incerci sa ma invinovatesti inflorind putin povestea initiala, cum ca as fi razboinicul impotriva celor care nu sunt de acord cu ideile mele personale, ceea ce e gresit. Incerc ca in tot ce fac sa am marturie din Scripturi si Viata Bisericii si Canoane.
Dar sunt cruciatul impotriva apostaziei dovedite cu canoanele in mana, asa cum trebuie sa fie fiecare crestin.

Daca dupa sinod se desfiinteaza sau se laxeaza la maxim posturile, impartasire fara spovedire si altele, atunci ce faci Copacel? Te pui pe rugaciune si post, nu? Treci la ingaduinta si pogoramant sau la incalcare de Adevar? Daca te pune sa te impartasesti cu un musulman din acelasi potir o sa fii multumit? Pentru ca despre asta am vorbit eu (poate ca nu am explicat complet lucrul asta)...

Last edited by gpalama; 13.04.2016 at 13:09:10.