Īn prealabil postat de delia31
Dupa tine, crestinii ortodocsi, pentru care se face catedrala au aceleasi intentii ca imigrantii musulmani preconizati sa vina in Romania. Nu? Sau pentru cine se face moscheea in Bucuresti? Asadar, nici moscheea, nici catedrala nu trebuie construite.
Pai, domnule abaabb..., niste romani nedusi la biserica scot un videoclip viral impotriva altor romani pro-biserica, da' inca n-am auzit de vreun manifest macar, al VIP-urilor din Ro, un videoclip, o melodie, ceva, impotriva valului de musulmani ce vor sa vina si in Ro. Pentru asta, nu! Sunt toleranta intruchipata!
Din contra, toata lumea tace malc, desi vedem ce nenorociri au patit alti europeni, da' noi, hai sa deschidem larg portile sa intre calul troian! Si-apoi, ne miram de ce se repeta evenimentele de la Paris sau Bruxelles!
Cred ca militantii anti-biserica (fie mare, fie mica, nu conteaza, ortodoxa sa fie!) ar trebui sa-si modifice sloganurile: "Nu vrem catedrale, vrem spitale si morgi in loc"! Au dreptate! Va fi nevoie maxima si trebuie sa ne gandim din timp sa le construim!
In stilul in care-si taie romanii craca de sub picioare, da, spitale si morgi trebuie construite! Fiecare construieste ceea ce doreste sa aiba nevoie, si sa aiba la indemana, cand e sa aiba nevoie!
Iar cand Il excludem pe Dumnezeu, singura varianta ramasa e nenorocirea, catastrofa si moartea. Fara sa ne dam prea bine seama, urlatul asta isteric, ca vrem spitale, nu biserici, arata ca undeva in subconstient vrem maladia, vrem boala, nestiind ca boala ne vine tocmai fiindca ne indepartam de Dumnezeu-sursa binelui.
Eu zic ca romanii astia anti-catedrala, likeri de facebook ai celor 33 din Taxi, sa nu-si faca griji! In final, vor avea parte de ceea ce si prefera, ei si dumnezeul creat dupa chipul si plasmuirea VIP-urilor: spatii mici. De lemn, desigur. Foarte mici. Cat 4 scanduri.
|