13.04.2016, 19:59:37
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de antoniap
Asa cum a prorocit parintele Paisie Aghioritul, in aceste vremuri pot avea in rol important niste amarati de mireni care cunosc, totusi, ortodoxia.
Calugarii fac ascultare, se roaga si tac. Preotii tac pentru a nu fi caterisiti. Pe mireni i-au subestimat iluminatii considerandu-i neimportanti. Eu cred ca, daca in mod constant mirenii isi vor spune opinia despre realitatile din Biserica, vor incetini considerabil innoirile propuse.
Se mizeaza prea mult pe santajarea ierarhilor. Astfel, prin opinii decent si la obiect formulate, mirenii isi pot aduce contributia la apararea ortodoxiei. Daca vor vedea ca mirenii sunt implicati si nu pot fi manipulati cu usurinta, indiferent ce presiuni vor fi asupra lor, ierarhii vor tine cont de ei. Asa ca, pe langa rugaciune, sunt necesare cunoasterea de catre mireni a necesarului dogmatic si apararea cu vorba si cu fapta. Trebuie sa stim de ce suntem ortodocsi pentru a ne educa in primul rand copiii si nepotii, dar si pentru a face fata invaziei sectelor si prozelitismului altor culte si religii.
Sfantul Theodor Studitul spunea: ,,Cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere." Si chiar accentua ca faptul de a fi mirean nu reprezinta o scuza pentru tacere. Nu e si Biserica mea? De ce sa tac? Ca sa-i las pe altii s-o distruga linistiti? De la cine sa cer binecuvantare sa vorbesc? De la ierarhul pe care tocmai vreau sa-l trag de maneca si sa-i spun ca ortodoxia apartine ortodocsilor, nu unui sinod vremelnic?
|
poti sa-mi spui despre CE INNOIRI este vorba?