View Single Post
Vechi 21.02.2008, 16:31:15
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
II Petru 1,4: " Prin care El ne-a harazit mari si pretioase fagaduinte, ca prin ele sa va faceti partasi dumnezeiestii firi, , scapand de stricaciunea poftei celei din lume".
Imi este greu sa-ti explic. Pe scurt: sa ajungi sa Il iubesti pe Dumnezeu mai mult decat orice din viata ta. Cine reuseste ajunge la indumnezeire, adica a fi aidoma lui Dumnezeu, fara insa a fi Dumnezeu. Adica a ajunge la starea de Adam din rai, dar cu o experienta, care face ca diavolul sa nu mai aiba putere asupra ta.

Pentru mai multe amanunte foarte valoroase, pe care nu le-am gasit in alta parte, citeste "Viata Sf. Ierarh Nifon" pe care o asesti aici pe Crestin-Otrodox la cartile de pe prima pagina. O lecutura usoara si placuta, plina de invataminte. Ne arata in special felul in care ne ajta Dumnezeu in acest proces de indumnezeire, intr-o masura hotaratoare si definitiva. Intelegem de aici de ce efortul oamenilor este necesar dar nu e suficient.
aha.am inteles.
sti tu pe cineva care a reusit sa ajunga la indumnezeire(aidoma lui Dumnezeu) fara a fi insa Dumnezeu?Oricum nu cred ca ADAM intra in categoria asta.
eu stiu pe cineva care a dorit asa ceva.tu sti alte exemple?
Reply With Quote