Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu-mi spune ca tu le-ai descoperit deja :)
Dar nu din marketingul, pardon, literatura "de specialitate" a homeschooling -ului. ci la modul practic, ai incercat si n-a mers si de vina e clar invatamantul de stat si nimic altceva.
Oricum, am o idee, si din partea profesorilor, si a printilor si cred ca sunt solutii pentru toate.
Nasol insa mi se pare altceva, sa inveti copilul cu ideea "nu fa ceva pana nu ai chef".
Pentru ca viata nu e asa.
Si s-ar putea sa descoperi efectele la politica asta foarte, foarte, tarziu. Prea tarziu, de fapt.
|
Încă nu, de-aia o să mai discutăm cînd vor fi terminat clasele primare măcar.
Nici chiar cînd / dacă are chef. Dar se poate observa un interes crescut pentru anumite obiecte și se poate valorifica. Materiile la care nu e talentat vor fi tratate ca obligatorii, dar numai ca informații pentru cultura generală.
Indiferent că ajunge pictor, tabla înmulțirii trebuie s-o știe. :)
Dar apropo de ce spuneai de joburi care nu asigură supraviețuirea, eu unul o să le dau voie să facă indiferent ce vor ca hobby, dar să-și aleagă un drum care să le permită independența de ajutorul părinților, o dată ce au absolvit facultatea. Vor să fie teologi? Foarte bine, să citească, să se instruiască, pot să facă și Teologia a doua facultate, dar prima trebuie să le asigure un job decent ca să nu se bazeze pe mine pînă n-oi mai putea...