Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 27.04.2016, 13:04:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cel putin din experienta personala, nu prea cred, decat daca te imbuibi peste masura :)
Sigur, n-am incercat iesirea din postul negru cu un pui intreg gatit la cuptor, dar o masa modesta, nu cred ca te omoara :)

Mai degraba au murit pentru ca deja postisera mai mult decat le permitea greutatea sau problemele de saantate.
Am găsit cazuri de deces după post cu apă de la 10 zile în sus, după ce au mîncat: fie struguri mulți (se digeră greu), fie înghețată, fie sendvișuri, fie ouă, fie carne.

Trebuie să știm că flora din tubul digestiv trebuie refăcută după o sesiune relativ lungă și asta cere moderație. Eu niciodată nu am reușit să fac tranziția ca la carte, după cum zice Shelton sau după cu procedează coreenii (perioada de tranziție graduală să fie cam cît a durat postul). Dar și aici părerile sînt împărțite, de exemplu Andre Kruger poate strica un post de zeci de zile în doar două zile de tranziție.

E bine să știm regulile fundamentale:

- postul total se continuă o vreme cu apă, cîteva zile, pentru eliminarea toxinelor acumulate
- postul cu apă se strică doar cu vegetale crude ușor de digerat (de exemplu pepene galben, pepene roșu, papaya, roșii, ardei grași, morcovi șamd). Alții preferă sucuri, dar dezavantajul e că nu se amestecă cu saliva și mai este nevoia de a mesteca. Așa mi se pare corect și natural, am confirmarea de la dr. Kruger.
- dar se preferă legumele de sezon, au mai puțin zahăr decît fructele. De evitat produsele de import, de preferat cele locale.
- fără sare, zahăr, grăsime, condimente
- alimentele se consumă neamestecate. Un fruct sau mai multe la o masă, pentru digestia corectă.
- la început se mestecă foarte, foarte mult hrana, în special dacă are coajă. Mai bine fără coajă (în cazul merelor de exemplu).
- la început se mănîncă puțin și des. Ca bebelușii. Un fruct, pauză 2 ore, se bea apă, pauză, două fructe, pauză, alte fructe și tot așa crescînd cantitatea de mîncare și crescînd timpul dintre mese.
- de preferat ca postul să fi stricat dimineața. Foamea reapare după ce multe zile nu am simțit-o și n-o să dormiți noaptea de foame. Plus că nu e bine să te culci cu mîncarea în stomac.
- după vegetale crude în următoarea zi se poate mînca fiertură. Supe ușoare, fără proteine, fără găsime.
- apoi se pot introduce alimente mai grele, cum ar fi cele care conțin proteine și grăsimi vegetale. Pîine, nuci, semințe, avocado, leguminoase. A nu se exagera.
- după care se face trecerea lentă la alimente de natură animală: mai întîi lactate, ouă, la urmă carnea.

De remarcat că întotdeauna după sesiunile de maxim 10 zile foamea te lovește indiscutabil. Vrei să mănînci fără să te oprești, ți-e poftă în special de grăsime. Dar dacă ții o lună sau mai mult, nici foamea nu revine la prima îmbucătură, nici pofta. Organismul e detașat de gîndul la mîncare începînd cam cu ziua 12-13, din experiență proprie și nu numai. Feedbackul spune să nu te grăbești, să nu te lăcomești. Nu poți să mănînci prea mult, apropo de o tanti care și-a propus să consume pepene roșu în cantitate mare și pur și simplu nu a reușit. Cred că e instinctul de supraviețuire, altfel după o lună chiar ajungi la cimitir dacă nu respecți regulamentul.

Deci mare grijă cum procedați. Nu țineți săptămîna patimilor fără mîncare, după care ouă și carne de Paști. Căci spitalele vor fi pline peste cîteva zile, ambulanțele ocupate...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote