Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 05.05.2016, 13:47:16
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
"Și după ce a postit patruzeci de zile și patruzeci de nopți, la urmă a flămânzit."

Păi dacă nu avem în minte acest "standard" ce mai vrem mă frate de la creștinism?
Iertati, dar dupa mintea mea nepriceputa versetul citat, in contextul sau care nu a mai fost citat dar care se subintelege, nu reprezinta punerea/ridicarea unui standard inaintea noastra.
Eu cred ca evanghelistul nu a zis: "Uitati ba baieti ce sa faceti! Asta-i standardul vostru, pricepit? Cine nu-si face norma, e terminat!" Ca daca ar fi zis asa, ar fi urmat si celelalte, din context. Si oare asta voia evanghelistul sa ne transmita? Acest mesaj cum ca sa reluam fiecare dintre muritori scena ispitirii Domnului? Pai ce, suntem fiecare un al doilea Hristos? La propriu, adica, vreau sa spun....

Conceptia "imitatio Christi" ar trebui cercetata mai pe indelete. Tinind cont de particularitatile fiecarui crestin, de diferentele individuale si de inteleapta randuiala duhovniceasca dinlauntrul ascultarii.

*
Cat despre versetul de mai sus, poate ar fi nimerit sa ne amintim ca Hristos Se tine sub ascultare, in traditia Lui de iudeu; ca Se arata pe Sine ca om, cu limite omenesti; ca evanghelistul intinde sugestia referitoare la viclenia diavolului care isi alege bine momentul sa ispiteasca - si multe altele, in jurul ideii centrale ca Hristos e Dumnezeu Cel Intrupat pentru reasezarea omului in conditiile harazite lui...
In nici un caz ca acela e un standard obligatoriu pentru mine sau pentru tine. Asta e deja vulgarizare.
Reply With Quote