Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
si cred ca cele mai recunoscute conceptii in contradictoriu sunt cele ale lui Freud si Jung..
|
Exact!Si, contrar opiniei lui Freud care nu a mers atat de departe ca Jung, nefiind atat de profund ca el, Jung a demonstrat ca credinta in Dumnezeu exista in subconstientul colectiv, nedepinzand neaparat de educatie sau cultura.Eu, intr-un timp credeam ca, din punct de vedere psihologic-si asta nu am citit nicaieri, ci m-am gandit singura:primul argument care m-a facut sa ma indoiesc, primul si primul meu gand de necredinta(dar apropo de faptul ca mi-a venit in minte fara sa citesc nicaieri sau fara sa vb cu cineva despre asta-spunea Eminescu in "Archaeus" ca ceea ce-i vine omului in minte fara sa fie influentat de nimeni contine un sambure de adevar)- Dumnezeu a fost inventat de oameni din cauza ca au nevoie de protectie,de viata de dupa moarte, ma rog, aveam impresia ca doar aceste lucruri ne fac sa credem si ca exista si influenta familiei, ca sa citesc apoi opiniile lui Jung-un psiholog la fel, daca nu mai mare ca Freud-cum ca de fapt, toti ne nastewm practic cu aceasta credinta, cat de mica...Si asta m-a facut sa privesc putin altfel credinta prin prisma psihologiei...