View Single Post
Vechi 21.02.2008, 22:54:14
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

apropo de Freud..
este adevarat ca a avut multe conceptii false (ca sa nu zic tampite), dar in necredinta lui totusi una din concluziile sale legate de natura omului corespunde sfintilor parinti.

dar din pacate psihologii contemporani scot in evidenta numai ceea ce le convine, ascund ceea ce-i deranjeaza si astfel transforma adevarul in minciuna.
Freud a inteles natura cazuta a omului.. concluzie pe care voi nu cred ca o contestati.
"Deoarece majoritatea oamenilor spicuiesc idei despre psihologia freudiana din diferite carti la moda, fara a citi scrierile sale in intregime, ei nu sunt in general constienti ca, in ciuda atentiei pe care Freud a acordat-o rolului sexualitatii in dezvoltarea omului, el a considerat lucruri precum masturbarea, homosexualitatea si promiscuitatea sexuala ca manifestari anormale ale energiei sexuale." (arhiep. Hrisostom)
si din pacate printre acesti oameni se afla multi psihologi..

am citit intr-o carticica dedicata lui Freud urmatoarele randuri (Freud a avut 3 fete):
"Pentru a le proteja pe fete, nu erau lasate singure nicio clipa. [...] Erau controlate toate cartile pe care le citeau si, inainte de toate, fetelor li se dadea mereu o ocupatie pentru a le distrage atentia de la gandurile periculoase care le-ar fi putut asalta"
daca n-as fi stiut la cine se refera, as fi crezut ca-i vorba de vreun crestin...

Citat:
Tu acum vrei sa ma aduci din aproape in aproape la psiholog. Este ?
nu! sincer, nu-ti recomand sa te duci! n-ai cum sa obti rezultate atata timp cat n-ai incredere in el..
si crede-ma ca se folosesc si metode psihologice... te poti interesa. este adevarat ca nu le cunosc, dar stiu ca se apeleaza si la ele.
Reply With Quote