Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 15.05.2016, 08:36:44
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Lista asta a fost facuta (nu stiu de cine) pentru a stabili cumva un regim mai aspru, mai contra naturii la om, care sa fie o adevarata jertfa. Trebuia sa fie ceva mai aspru si ceva care sa nu hraneasca organismul, sa-l slabeasca si sa-l chinuie.
Având în vedere că natura corpului nostru este coruptă, atunci e bine dacă postul este contra naturii; a unei naturi care ne duce spre moarte. Postul ajută la depășirea naturii, la eliberarea de sub constrângerile ei, la înviere prin harul lui Hristos.
Jertfa despre care vorbești adesea nu este moarte, ci poartă spre înviere. În Biserică, în slujbele și rugăciunile ei suntem invitați adesea să murim pentru această viață ca să fim vii în Hristos. Dar mulți ne întristăm când e vorba să ne împuținăm viața biologică, pierzând din vedere că scopul este Învierea, care poate și trebuie simțită cu sufletul din viața asta, nu după moarte.

P.S. Cine a spus că mâncarea ar fi spurcată? Mi se pare că te abați adesea de la firul discuției, nereceptând răspunsurile care ți se oferă.