Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 15.05.2016, 12:01:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Având în vedere că natura corpului nostru este coruptă, atunci e bine dacă postul este contra naturii; a unei naturi care ne duce spre moarte. Postul ajută la depășirea naturii, la eliberarea de sub constrângerile ei, la înviere prin harul lui Hristos.
Jertfa despre care vorbești adesea nu este moarte, ci poartă spre înviere. În Biserică, în slujbele și rugăciunile ei suntem invitați adesea să murim pentru această viață ca să fim vii în Hristos. Dar mulți ne întristăm când e vorba să ne împuținăm viața biologică, pierzând din vedere că scopul este Învierea, care poate și trebuie simțită cu sufletul din viața asta, nu după moarte.

P.S. Cine a spus că mâncarea ar fi spurcată? Mi se pare că te abați adesea de la firul discuției, nereceptând răspunsurile care ți se oferă.
Uite la astea m-am referit. De ce nu cititi si voi mesajele? Numai pe ale mele le disecati. Ce post tineti voi cand faceti mereu oamenii praf, fara a intelege mesajele. (ma refer la AlinB).

"Practic, nu vă mai gîndiți deloc să faceți păcate și să mîncați bucate spurcate ci scoateți afară și fugiți de orice gînd și orice părere și orice ispită care vă îndeamnă la grijile deșarte, la părerile disperante ale lumii păgîne care se vrea stăpînă.

Păi nu e mai simplu să nu-ți mai pese de dorul și de dorința de păcate amestecate cu bucate? Nu e mai simplu să nu bagi nimic păcătos în gură, în ochi, să nu mai faci striptis cu gurița și cu limba hulind și blestemînd și înjurînd spre urechile altora?

Țineți toți post negru non-stop și veți vedea că nu pățiți nimic, țineți post la păcate și la bucate amestecate cu spurcăciuni, la cărnărie, la mîncare lumească (Trimisul)

Dar daca analizam un pic ajungem la concluzia ca de fapt noi mancand nu facem decat sa bagam otrava in organism pe care o curatam cu ... postul (Caminaris)"

Nu eu am scris asta!!!! De ce ma invinovatiti pe mine de ele si spuneti ca tot eu ma contrazic?

Cristian, mie imi este greu sa inteleg sensul celora scris de tine mai sus. Nu stiu cum intelegi tu practic. Si tu manci si ai nevoile tale pe acest pamant.
Sincer nu inteleg la ce te refri si ce ceri tu acolo.

Adica eu inteleg ca nu are rost sa mai traim ca oameni pe pamant, ca oricum trebuie sa murim mai repede ca sa inviem.
De ce nu spui atunci sa nu mai mancam de cand ne nastem si sa ne ducem imediat pe lumea cealalta.
Daca Dumnezeu ne trimite sa traim pe pamant si ne da si unele misiuni si talente (la unii dintre noi), cum sa facem altfel? Cum sa traim?
Cum faci tu, de ex.?

Pentru AlinB - nu stiu cine se indoapa si satura cu fasole si naut si ce mai scrii tu acolo? Ce stii tu ce mananca lumeasi cat si cum le suporta.

De unde stii tu cat posteste fiecare?
Cine te-a pus sa judeci pe altii?
Sa scriem aici lista cu ce postim si ce manancam?

In rest scrii numai prostii.

Am incheiat discutia pe acest fir.
Mergeti la preoti si cititi si aflati cum este bine.