View Single Post
Vechi 18.05.2016, 00:06:08
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Apăi mai Ionele și eu am deviat mult pe forumul asta,dar niciodată nu m-am citat pe mine însumi.Cat despre fragnentul tau din documentarele lui roxin,slab te prezinți.Dar fiindcă vreau să fi iar catehumen la pragul ortodoxiei,îți spun doar să nu faci prozelitism lucrurilor pe care tocmai le-ai descoperit,mai bine stai,cugetă,analizează si abia după ce înțelegi emite.Îți spun asta fiindcă și eu am căzut in capcana pseudoenciclopedismului.
S i dumneata crezi ca nu am stat si cugetat , si analizat lucrurile citind carti despre credinta primilor crestini , ca tot a venit vorba si multi tot intreaba ce tot ai cu expresia ,,primii crestini,, de parca acei primii crestini nu erau la fel ca cei din secolele 3 , 4 incoace. Pai nu erau din moment ce la un moment dat crestinismul avea sa se paganizeze. Daca primii crestini au actionat ca o BARIERA , impotriva paganismului , dupa mult timp de la moartea majoritatii Apostolilor , lucrurile au stat diferit. Bariera s-a deschis . ,, Cu toate eforturile depuse Biserica crestina nu SPOREA numeric tocmai datorita faptului ca poporul , mai ales taranii nu puteau adera la o religie care le cera sa renunte la obiceiurile traditionale , mostenite din mosi-stramosi. Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi , Biserica a fost nevoita sa faca compromisuri ( de ce oare) . Asta presupunea sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei , sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane. Pai ce sant astea decat argumente care demonstreaza din pacate ca intr-un anume timp , crestinsmul a fost paganizat cu buna stiinta.
Reply With Quote