Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nu ati inteles: Inchizitia nu avea treaba, ca institutie, cu Abdul. Asa cum ENEL-ul nu are treaba cu cei care au opait si torte in loc de curent electric. Nu inseamna ca Inchizitia ar fi sfatuit crestinii sa il tina pe Abdul, ranit, in pericol si in ploaie cand bate la usa casei lor. Raspunsul la "cine este aproapele meu?" a fost dat deja in Luca 10:29 si urm. Iar Biserica nu schimba cuvintele Domnului.
Iar Inchizitia exista si azi. Doar ca in loc de "Sfantul Oficiu al Inchizitiei" se numeste, de vreo 35-40 de ani "Congregatia pentru Doctrina Credintei". Papa Benedict al XVI-lea, inainte de a fi Papa, a detinut pozitia de Mare Inchizitor timp de aproape doua decenii.
|
Eu consider ca am inteles foarte bine.
Daca la usa dumneavoastra ar veni doi reprezentanti de la ENEL si v-ar zice:
dati taxa pentru gaz ca acum si gazul si curentul s-a constatat ca sunt frati. Ce o sa faceti? Nu o sa sunati la politie ca doi infractori de la ENEL incearca sa minta lumea? Pentru ca pana ieri tot cei de la ENEL ziceau ca gazul e una si curentul e altceva! Deci logic, sau minteau ieri sau mint azi!
Deci stirea a fost in felul urmator:
căci erau membrii celor trei familii de sirieni musulmani pe care Papa Francisc a decis să le ducă chiar el în Europa, în urma vizitei sale în insula grecească Lesbos”, scrie un jurnalist Le Figaro, care se afla la bordul avionului. În total, 12 imigranČ›i, dintre care Č™ase copii, au părăsit insula grecească, împreună cu Suveranul Pontif.
“Nu am ales între musulmani Č™i creČ™tini”, le-a spus Papa Francisc jurnaliČ™tilor. “Cele trei familii aveau documentele pregătite, în regulă. Erau pe prima listă, două familii de creČ™tini, însă acestea nu aveau actele în regulă. Nu este, deci, un privilegiu. Cei 12 sunt toČ›o copiii lui Dumneze, iar eu îi privilegiez pe copiii lui Dumnezeu”, a afirmat Suveranul Pontif.
Nu stiu daca dumneavoastra stiti ce au zis Petru si Pavel ca inseamna copii si fii ai lui Dumnezeu?
Ca papa de azi e varza, cica dupa mintea lui si musulmanii sunt tot fii ai lui Dumnezeu!