L-am amintit pe Hovind în privința desființării evoluției și susținerea tinereții pământului de 7500 de ani.
Argumentele lui sunt științifice și imbatabile. Și știința știe asta.
Și în privința dinozaurilor, nu sunt de acord cu el.
Iar înaintea lui Hovind, cine-au spus primii că pământul are 7500 de ani, sunt teologii din Imperiul Bizantin, Sfinții Părinți, insuflați de Duhul Sfânt, fără să o poată dovedi științific pe atunci (nici nu era nevoie), până la Hovind, care pe lângă confesiunea lui, e biolog, antropolog, cercetător, om de știință.
Atât.
N-am treabă cu ereziile lui, fiindcă credința în Dumnezeu, n-are noime cu știința, care e o superstiție filozofală (ca-n "alchimie").
Și dacă n-ar fi fost eretic, și-ar fi dat seama că dinozaurii sunt inventați, la fel ca craniul "neandertalului" britanicilor din 1820.
Nu i-am invocat autoritatea științifică în "probleme" (credințe) de sferă religioasă, aici în topic n-avem treabă cu "religia", ci cu știința, adică evoluția ca (incon)"știi(e)nță".
Liniștește-te frățior, că "hmmm"-urile alea arată multă tulburare în sufletul tău.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 26.05.2016 at 21:55:05.
|