Citat:
În prealabil postat de GMihai
Dragă altulunule, față de cele scrise mai sus de către tine, trebuie să-ți mărturisesc că mă încearcă două (re)sentimente:
Primo, deși nu aparțin de orașul Roma, și deși nu știu de care oraș aparții, mă simt, sincer, mai superior decât dumneata.
Secundo, mă regăsesc întru totul în asentimentul colegului de forum Ioan Cezar, care mai deunăzi se exprima în sensul că "numai prostul ăsta nu mai lipsea pe forum".
|
Stiu ca ortodocsii sunt bau bau pentru catolici.
Si eu incerc sa constientizez in preajma mea, ca ortodoxia trebuie sa stea cat mai departe de catolicism iar cei numiti grecocatolici adica un fel de strutocamila sa fie aratati cu degetul.
In opinia mea personala, cred ca catolicii nu au avut figuri religioase prea stralucite.
Si din cauza asta au trantit niste inovatii in dogma infioaratoare.
Dar in zilele noastre cred ca catolicismul de la varf se indreapta spre inaintemergatorii lui Anticrist
Papa deja e un fel de vedeta media. Catolicii de exemplu in urma cu cativa ani ardeau pe rug eretici. Adica o extrema, ajungand azi sa se pupe cu ereticii adica cealalta extrema, din nefericire cea care duce la dezastru