View Single Post
Vechi 27.05.2016, 12:18:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Din punct de vedere eclesiologic, e mai important Petru. Nu cum zic romanii, ci cum zice Isus Cristos: Tu ești Petru și pe această piatră voi întemeia Biserica Mea.

Adevarata piatra de temelie a Bisericiie este marturisirea lui Petru:

"Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.",

marturisire inspirata de Dumnezeu:

"Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri."

Asta da, e un lucru de neclintit si piatra de temelie a Bisericii.

Pentru ca Biserica nu sta pe un om, mai ales cand omul mai si deraiaza si exemple de Popi deraiati sunt destule.

Chiar si Petru a deraiat, prima data la scurt timp de la marturisirea de mai sus si Hristos l-a dojenit: "Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi ești; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor."

Putin mai tarziu chiar s-a lepadat de trei ori de Hristos, iar in timpul propovaduirii "s-a fatarnicit" dupa cum zice Sf. Ap. Pavel, atragand si pe altii in greseala lui

"Iar când Chefa a venit în Antiohia, pe față i-am stat împotrivă, căci era vrednic de înfruntare."
(...)
"Și, împreună cu el, s-au fățărnicit și ceilalți iudei, încât și Barnaba a fost atras în fățărnicia lor." (Galateni cap.2)

Deci daca Petru era piatra de temelie, Biserica o lua razna inca din vremurile apostolice.

Este si acum vrednic si urmasul lui Petru de infruntare? Fara doar si poate si nu de ieri/azi ci de secole bune.

Iar unii romano-catolici au inteles asta (sedevacantistii, SSPX -istii, etc.) dar din pacate au facut ce a facut Luther, o alta secta, in loc sa vina la credinta adevarata - credinta ortodoxa.

In ceea ce priveste pe cei care au facut sacrificii pentru Roma, Roma o sa le rasplateasca ca in rest, au aceesi vrednicie duhovniceasca pentru asta cat adventistii care au murit mai degraba de foame decat sa manince carne de porc, pentru ca doar atat i-a dus pe ei capul sa pricea din Sf. Scriptura.

Si spre deosebire de adventisti care pot sa vina cu o gramada de citate vizavi de "animale necurate", romano-catolicii au doar un singur citat pe care isi sprijina papalatria, si ala talmacit gresit.

Last edited by AlinB; 27.05.2016 at 12:40:57.
Reply With Quote