View Single Post
  #2  
Vechi 27.05.2016, 19:25:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alessanderonline Vezi mesajul
Insa, in acea carte am citit anumite lucruri, cum ca: a canta si pentru oameni este un pacat, caci cantatul e se face numai pentru Dumnezeu...
Dar de ce sa se limiteze aceasta logica numai la cantat ? De ce, daca este asa, nu ar fi un pacat sa pictezi pentru oameni, sa filmezi pentru oameni, sa faci fizica pentru oameni, sa alcatuiesti proiecte pentru casele oamenilor ?

Citat:

Ca scopul nostru este a-L glorifica pe Dumnezeu, iar El ne-a creat doar pentru Placerea Lui.
Noi trebuie sa ne supunem Lui, si toata viata noastra este sa ne supunem Lui.
Asa este. Fiecare dintre afirmatiile de mai sus este adevarata. Numai ca Dumnezeu nu e un spirit care se odihneste pe Coloana Infinita ca piédestal, asteptand osanale lungi cat viata oamenilor. Este un Dumnezeu Creator. El a facut Creatia. Il putem recunoaste dupa si cunoaste in Creatie, dupa cum spune Psalmistul. Si, ca incoronare a Creatiei vizibile, l-a facut pe om. El insusi S-a facut om. Un om, Cristosul, care s-a rugat mult, dar a si lucrat mult. Dumnezeu ne-a invatat sa Il glorificam si altfel decat la templu si in rugaciunea din camera noastra, El ne-a spus ca de cate ori vom ajuta un om, pe El il vom ajuta.

Cantati, asadar, daca spre aceasta simtiti chemare. Singurul lucru pe care nu trebuie sa il scapati din vedere este ca a canta e un instrument, nu un scop. E un instrument care poate fi spre folosul oamenilor, si atunci il ajutati pe Cristos. Dar poate fi si un instrument spre ratacirea sau perditia oamenilor si atunci nu il mai ajutati de loc pe Cristos, care ar putea fi foarte nemultumit de acest lucru si v-ar putea aminti de asta intr-o zi, cand Il veti vedea fata catre fata.

Prin urmare, cantati! Dumnezeu este cel care v-a daruit si talentul, si placerea de a practica aceasta arta. Autorul dv va este, in acelasi timp, cel mai fidel spectator. Urmareste cu mult interes, as spune chiar cu sete, absolut tot ce cantati, ba chiar si cand repetati. Faceti, in asa fel, incat sa aplaude o vesnicie intreaga atunci cand se va lasa cortina !
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote