View Single Post
Vechi 22.02.2008, 20:40:44
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Am gasit un raspuns inteligent la tema acestui topic,dat de MitropolitulANTONIE BLOOM AL SUROZULUI [conducatorul eparhiei ruse din Anglia],cu ocazia unui interviu luat de revista americana AGAIN si a editurii Conciliar Press,LA lONDRA IN ANUL 1989 dar f. actual.
INTREBAREA:SECOLUL XXI SE APROPIE CU REPEZICIUNE.Cum vedeti viitorul Ortodoxiei apusene,privind mai ales prin prisma sciziunilor etnice care exista acum in lumea noastra?Cum putem noi mirenii,contribui la efectuarea unei adevarate unitati intreolalta,care sa fie mai presus de barierele culturale si nationale?
RASPUNS [citez ultima parte a raspunsului ]:"..In al 3-lea rind trbuie sa fim constienti de faptul ca UNITATEA inseamna unitatea crestinilor autentici.Daca impreuna-partasia noastra la credinta ortodoxa este traita in mod corespunzator,vom fi din ce in ce mai apropiati intreolalta,in pofida faptului ca avem limbi materne diferite.
In sfirsit ,cred ca aceasta unitate va fi realizata de credinciosi,NU DE IERARHIA BISERICEASCA.Ierarhiei ii revin indatoriri teologice,canonice,istorice,diplomatice.Credincios ii nu au astfel de probleme de rezolvat.Sunt absolut convins ca daca credinciosii de diferite etnii se vor simti frati in Hristos,frati intru Ortodoxie,daca vor deveni una in duhul infratirii,mai devreme sau mai tirziu,IERARHII VOR DESCOPERI CA EI SINT SINGURII CARE AU RAMAS IZOLATI INTRE EI.Poate atunci isi vor veni si ei in fire."
-am incheiat citatul .
Va rog sa meditati si daca doriti sa comentati aceste interesante pareri ale unui Mitropolit rus.
Reply With Quote