View Single Post
Vechi 01.06.2016, 17:06:49
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai stai putin ca din cate vad eu sinodul nu a incalcat nici o scriptura.
Prin marturisiti-va pacatele unii altora eu inteleg ca apostolii erau
deja preoti facuti de Hristos si preotii intre ei isi pot marturisi unul altuia pacatele, pt ca fiecare poate fi duhovnicul celuilalt.

Cel putin asa inteleg eu lucrurile la prima vedere.
Intelegi diferit de fratiorul Igor. Ce intelegi tu ar fi corect daca epistola Apostolului Iacov ar fi fost scrisa catre ceilalti Apostoli. Doar ca epistola este adresata mirenilor.

Cei carora li se adreseaza Apostolul sunt crestinii de rand. Lor le zice: "marturisiti-va pacatele unii altora". Ba chiar li se spune lor, mirenilor, sa cheme pe preoti pentru ca acestia sa se roage ungandu-i cu untdelemn. Dar nimic despre marturisirea pacatelor preotului. Dimpotriva, doua versete mai jos scrie: "mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele"

Epistola sobornicească a sfântului apostol Iacov 5:14-16
14 Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.
15 Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui.
16 Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.
Reply With Quote