Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013
Nu mi se pare o idee buna daca sa zic am o firma si eu sa pun undeva datele ei pe Net.Cred ca e mai buna ideea cu un Hard disk extern unde pun date de firma sau ce vreau, si il accesez numai in anumite momente.
|
Problema cu hardurile externe este ca se pot strica in orice moment.
Producatorul iti ofera garantie la produs insa nu-ti ofera garantie la securitatea informatiei.
In Cloud aceiasi informatiei stocheaza pe N hardiskuri.Deci ai din start ai o minima redundanta.
Tie frica ca datele firmei (legate de tranzacti, etc) sa nu-ti fie interceptate ?
Pai sa nu-ti fie, pentru ca una din metodele prin care fiscul va dori sa sporeasca veniturile este ca toate tranzactiile financiare online sa fie trecute
prin portalul ANAF.In acest scop, exista deja in derulare un update de infrastructura hardware.Cel mai probabil softul va fi produs de Siveco iar
hardware-ul vor fi clustere de servere Oracle, cu baze de date de tip R.A.C
https://docs.oracle.com/cd/B28359_01...g/haovw002.gif
Citat:
De asta nu am inteles, era acum vreo doua saptamani, si spuneau ca nu stiu unde la o centrala nucleara au avut probleme cu virusi.Nu inteleg, de ce a nu ai acces la o centrala nucleara, doar cu ceva fizic gen stick.daca e asa!
|
Pai in trecut asa era.Centralele nucleare nu erau conectate la internet.
Cand faceam la faculta cursuri de securitate a informatiilor centrale nucleare
erau exemplu clasic unde aceasta disicplina nu se poate aplica, de aceea erau
deconectate de la internet.
Insa in ziua de azi, cum mai totul se vinde si se cumpara, serviciul de mentenanta al centralelor nucleare a fost externalizat.Adica sunt corporatii care ofera numai servicii de mententanta pentru centralele nucleare.Si atunci ei cand fac update-ul de soft pt reactor il trimit prin VPN direct
la AP-uri, tu nestiind nimic despre continutul acelui update.
Practic in mana lor este siguratana reactorului tau. Daca vrei sa nu se intample accidente sau "accidente" trebuie sa scoti atati bani cat doresc ei
fara comentarii.
Citat:
Cloudul asta e cumva ,in cazul expus de tine,ca si cand ai zipui cu parola si ai face doua fisiere,care nu pot fi desfacute decat impreuna?.
|
Nope, cloudul este matca internetului.Inainte de a exista internet a existat cloudul.Ceea ce stii tu acum sub denumirea de "Cloud" este efectul de "branding" pentru a se vinde echipamente hardware rapide si performante dar si serviciile software specializate.