Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 12.10.2006, 01:02:19
theodor theodor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Cu alte cuvinte lunea ,mircurea si vinerea este post,sambata se fac pomeniri pt morti si este ziua tuturor sfintilor iar duminica este ziua in care cinstim pe Domnul...deci,a mai ramas marti si joi...ce ziceti? reusiti sa va abtineti?
Eu sincer ma cam indoiesc...adica sunt convinsa de ce spun,ca doar traiesc in aceasta lume si nu-mi place sa fiu nici cartita si nici strut .
"Cinstita este nunta si patul neintinat si Hristos pe amandoua le-a binecuvantat, zice marele Apostol Pavel. Toata viata crestinul, de cand se cununa si pana la moarte, n-are voie sa se impreuneze cu sotia lui decat numai martea si joia, daca nu-i post si daca nu-i sarbatoare atunci. Lunea se tine curatenia pentru sfintii ingeri pazitori si pentru sanatate. Miercurea si vinerea pentru preasfintele si infricosatele patimi ale Domnului, Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, fiindea miercuri L-a vandut si vineri L-a rastignit si a curs preascumpul Sau sange si a udat Crucea pe Muntele Golgotei pentru pacatele noastre, Cel ce a facut cerul si pamantul. Sambata se tine curatenia pentru cinstea Maicii Domnului si pomenirea raposatilor nostri. Iar Duminica pentru preasfanta si slavita inviere a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, prin care s-a mantuit tot neamul omenesc. Iar martea si joia sunt lasate pentru impreunarea sotului cu sotia, de cand incepe ziua, de la miezul noptii. Deci de luni seara de la miezul noptii este dezlegare pana marti noaptea la miezul noptii. Tot asa si joi." - Parintele Cleopa
Da, stiam de aceste zile. Scepticismul tau cred ca se bazeaza pe observarea mediei comportamentului impreunarii al "oamenilor moderni", ceea ce inseamna "deschis" 24 din 24 7 zile pe saptamana.
Intrebarea se pune: Sa ne coboram la aceasta medie, sau putem mai mult? Fiecare dupa puterea lui, dar "dai vointa, iei putere", deci cred ca e vorba mai mult de vointa. Din cate am observat nu vrem sa acceptam anumite lucruri nici macar in teorie, apoi in practica... Acolo unde omul nu poate, poate Dumnezeu!
Reply With Quote