View Single Post
Vechi 12.10.2006, 08:59:38
Darius Darius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.06.2006
Implicit

MariaB.
Nu e cazul de repros pe care sa-l facem catolicilor. Singurul lucru care l-au facut a fost ca a indepartat pe om de la calea spre mantuire. Nu pot sa accept ca o singura persoana se crede imputernicita de Sfantul Duh sa schimbe traditia asa cum la catolici Papa o face. Harul Sfantului Duh nu se obtine in lume ci in rugaciune multa si nevointe. Daca ma duc la biserica, ma repet, nu ma duc sa stau jos pentru ca preotii vor sa-mi fie mie bine, ci ma duc sa aduc lauda si slava lui Dumnezeu prin nevointa. Daca vrei intelepciune la o persoana din foarte multi pe care i-as putea aminti il aduc la lumina pe Sf. Serafim de Sarov care s-a rugat 1000 de zile in genunchi pe o piatra. Si el a fost plin de Duh Sfant. Se pot lauda conducatorii papi cu asa ceva? Mantuirea inseamna nevointa. Ce este interesant, chiar in sanul bisericii catolice au fost multi opozanti ai schimbarii traditiei, chiar a dogmei si totusi s-au facut. In Biserica Ortodoxa Traditia a ramas sfanta si orice schimbare sau adaugire s-a facut in consensul mai multor persoane cu har si multa rugaciune si s-a facut pentru lamurirea unor neintelegeri a dogmei sau practicii.
Noi am mai fost acuzati aici pe site ca am pus manastirile departe de lume iar catolicii le au in lume intre oameni pentru a fi mai aproape de ei. Credinta din sufletul meu nu este lumeasca este dumnezeiasca, de aceea eu ca persoana care caut pe Dumnezeu ma feresc de lume sa raman numai eu si cu El. Apoi daca El ma cerceteaza si ma crede vrednic ma trimite in lume sa cercetez si sa dau din darurile Duhului Sfant pe care le-am primit prin nevointa si altora. Istorie, ecumenism, sunt nimicuri. Rugaciunea conteaza in primul rand si dobandirea Duhului Sfant.

Sa citesti aceste randuri din partea unei persoane smerite si sa ti cont ca nu poti intrevedea tonul smerit cu care l-as fi spus. Din dragoste am scris aceste randuri si primeste-le ca atare. Imi cer scuze catolicilor daca i-am jignit cu ceva in aceste randuri desi nu cred pentru ca stiu foarte multe persoane rugatoare si sigur placute lui Dumnezeu in sanul acestei Biserici.

Doamne ajuta.
Reply With Quote