View Single Post
Vechi 06.06.2016, 14:20:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Si pur si simplu nu vad inainte de 1989 de ce cineva si-ar fi dorit sa-si practice meseria in alta tara decat in Romania!
Ca nu vezi tu tovarase e o problema de miopie, dar altii au vazut si au vazut si gloantele si bataia si inchisoarea de la vajnicii graniceri ai romaniei care ar fi trebuit sa se ingrijeasca cine intra ilegala in tara (putea sa doarma linistiti pe chestia asta) nu cine vrea sa fuga din tara cu hainele de pe el pentru o viata mai buna.

Citat:
Existau doar atatea fabrici, uzine, santiere de constructii, unitati de transport de toate felurile in Romania, incat oricine sa-si poata practica meseria dorita in Romania!
Pai poate nu vroia omul doar "sa-si poata practica meseria dorita in Romania", poate vroia si el sa spuna o glumita fara sa dea cu submsenatu' la Secu din cauza vecinului paracios, daca tot muncea de-i sarea capacele sa-si ia mai mult decat o "Dacie", sa nu tremure de frig desi isi platea intretinerea, sa manince si el o friptura macar o data pe luna, poate vroia sa vada si alta Mare decat aia "Neagra"', poate un Ocean ceva, etc.

De ce "tovarasii" sa-i spuna ca nu are voie sa faca asta si sa fie pedepsit cu inchisoarea sau moartea daca sarea gardul?

Citat:
Si mai era o chestie. Statul asigura absolut gratuit scolarizare, masa, cazarea tuturor categoriilor de elevi si studenti, in functie de necesitatile economiei nationale, cheltuind sume importante de bani pentru asta.
Citat:
Iar elevul sau studentul , dupa ce termina scoala profesionala, liceul industrial sau facultatea, si primea repartitia in campul muncii, era obligat (prin contractul semnat cu unitatile economice) sa stea cel putin un anumit numar de ani la unitatea la care a fost repartizat- un lucru absolut normal.
Si pe viata in Romania comunista si indopat cu educatie ateista asta ti se pare absolut normal?

Citat:
Daca refuza, era obligat sa achite contravaloarea cheltuielilor facute de stat cu scolarizarea sa (inclusiv cheltuielile legate de cazare si masa pe perioada scolarizarii, daca acestea se efectua in alta localitate decat localitatea de domiciliul a elevului sau studentului).
Si daca refuza sa stea in Romania comunista, platea cu libertatea sau cu viata.

Superb contract, problema e ca nu i se cera nicaieri sa semneze pentru consimtamant.

Hai sa facem asa: eu iti asigur scolarizare, masa (stiintifica!), cazare, te dai sclav pe viata ?

Muncesti unde deci eu, te platesc cat decid eu, si te misti cat decid eu, vorbesti cad te las eu, copiii tai ii invat ce vreau eu sii le spun ca esti prost si retrograd daca tu vrei sa ii inveti altceva, esti de acord tovarase?

Fii sigur ca si eu am sa cheltui sume importante pentru asta, din munca ta, desigur.

Ai si drept de renuntare unilaterala, conditionat doar de cursa 5km cu obstacole si traversat Dunarea innot, eu doar am sa te astept cu Dragunov -ul si caini dresati pe malul celalat.

Daca te incalzeste cu ceva, poti sa dai proba pe timp de noapte desi daca stii ce e ala 1PN58 NSPUM stii ca nu o sa te ajute foarte mult.

De fapt, nu stiu de ce te intreb, ar trebui sa consider inscris, mai ales avand in vedere admiratia ta exprimata deschis fata de un astfel de sistem, esti deja inscris.
Unde ma prezint sa te ridic?

P.S.
Daca tot iti plac chestiile "vintage" de trista amintire, ia de aici o doza, doar imagineaza-ti ca esti tu, un simplu muncitor cu sperante de mai bine (dar nu in viitorul comunist), satul de lipsuri si de un contract la care a fost inscris fortat, nu un copil rasfatat de tovaras sefisor cu "leverage" la tovarasii de la "secu" si alti tovarasi "procuratori" de bunatati pentru aia mai egali ca ceilalti.

Si fii atent, un detaliu foarte important: esti la capatul ...celalat.

Esti gata? Play!

https://www.youtube.com/watch?v=V7CrLu9qfgU&t=0m42s

Last edited by AlinB; 06.06.2016 at 14:50:17.
Reply With Quote