View Single Post
Vechi 06.06.2016, 21:52:08
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Bun- e regretabil ca au fost impuscati in Dunare acei frontieristi- dar totusi dumneavoastra ce ati fi facut sa fi fost in locul soldatului in termen de la trupele de graniceri atunci ?! Aveau si granicerii de respectat niste legi, niste regulamente militare!
Eu unul sa fi fost in locul sodatului de la graniceri atunci cred ca as fi tras pe langa ca sa nu omor omu, iar daca ma intrebau superiorii spuneam ca nu l-am nimerit!

De Doina Cornea nu se auzea in aceea perioada in Husi- in schimb se stia de scheciurile lui Toma Caragiu si Amza Pellea in care se critica regimul.
Oricum, discutiile erau despre problemele cotidiene- ca intre barbati- despe politica, fotbal (cine are sanse sa castige campionatul- Steaua sau Dinamo, despre marea reusita a echipei steaua Bucuresti de la Sevilla din 1986, cand a castigat Cupa campionilor Europeni), despre istorie, despre Flacara si cenaclul lui Adrian Paunescu, treburi gospodaresti, etc.

In schimb tata a auzit despre Ion Iliescu de pe la inceputul anilor 1980- ca posibil succesor a lui Ceausescu. I-a spus despre Iliescu ("Uite, Valerica, a aparut unul nou, om mai deschis si mai flexibil decat Ceausescu") un fost coleg de liceu, care atunci era seful serviciului meteorologic din Iasi, si care-l cunoscusera pe Iliescu cand acesta era prim-secretar la judetul Iasi.
Reply With Quote