View Single Post
Vechi 07.06.2016, 18:58:03
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Ar fi explicabila preferinta ta pentru regimul comunist, daca, de la caderea lui, tatal tau a avut de suferit, fara sa-si mai fi revenit vreodata asa cum ar fi fost de dorit. Sau, mai degraba, este un mijloc prin care iti exprimi admiratia fata de ceea ce reprezinta tatal pentru tine.

A idolatriza un regim, nu este o dovada de dragoste pentru tatal tau. Iti poti manifesta admiratia, iubirea, grija si/sau dorul de el in mod concret, avandu-l pe el ca singurul beneficiar, chiar si daca nu s-ar mai afla printre noi.

Daca nu poti sau nu vrei sa vorbesti, iarta-ma pentru indrazneala. Dar cred ca sunt aici oameni care te-ar putea ajuta, daca ai lasa sa se vada ce sta de fapt in spatele acestei nostalgii pentru regimul comunist.
Nu e vorba de vreo nostalgie! Am discutat cu multi oameni care au trait si muncit atunci in Romania- de la muncitori, la electricieni, gestionari, merceologi, soferi, ceferisti, etc, si toti au relatat aspectele pozitive mentionate de mine! Acuma nu stiu- poate gresesc- dar asa mi-au relatat oamenii!
De exemplul- si asta este fapt concret, nu vreo nostalgie- in ianuarie 1990 se aflau garate in statia CFR Husi 100 de vagoane de marfa! Asta inseamna ca exista o industrie puternica aici, si viata economica a orasului era intensa!
Prin comparatie, astazi statia CFR Husi este in ruina!

Iar despre chestiunile personale care ati amintit- sunt totusi chestiuni personale!

Oricum, va multumesc pentru bunele intentii!
Reply With Quote