View Single Post
Vechi 08.06.2016, 12:57:06
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Off topic

Se tot compara doua epoci aici si cam incorect si incomplet.

Si aici sunt pareri diferite si este normal sa fie asa.

Cei care au trait epoca trecuta, inclusiv la maturitate, au dreptul sa-si spuna parerea si exprienta. E normal sa existe melancolii si amintiri frumoase si mai putin frumoase.

Cei tineri, care poate nici de la parinti n-au auzit cum a fost sunt foarte duri si judeca aiurea.

Nu vreau sa intru in detalii, ci doar sa spun ca fiecare epoca a avut, respectiv are avantaje si dezavantaje.
Din pacate tavalugul a distrus totul gramada, fara analiza.
S-au distrus si multe lucruri bune si s-au adus si multe lucruri rele.

Eu una am trait epoca trecuta cu bune si rele.
Si o traiesc si pe cea actuala.
Pot sa spun ca probabil ca adevarul s-ar afla undeva la mijloc, intre ele.
Nici una din ele nu este buna. Sunt niste extreme.

In cateva cuvinte:

Nu stiu daca e mai bine sa faci foamea ca sunt magazinele goale si multe produse de baza nu exista sau sunt pe cartela, sau sa faci foamea pentru ca nu ai serviciu si bani cu care sa-ti cumperi si magazinele sunt pline.

Nu stiu daca este mai bine sa aibe copiii bunici acasa sa se ocupe de ei si/sau mame casnice si o viata linistita si modesta, sau sa stea in grija strainilor, sa nu-si vada parintii care sunt la lucru pana in noapte, sau in razboi, sau pe Marte si bunicii care lucreaza, sau mai apoi isi vad de calatorii si viata lor, si ei stau singuri acasa, cu aceeasi cheie de gat si tot felul de electronice si fast-fooduri, dar cu case pline de bani si masini.

Nu stiu daca este mai bine sa aibe toti serviciu si case, dar in rest mai nimic, sa nu poti pleca in concedii, sa vezi televizor, carti si reviste si ce mai era interzis, sau sa n-ai serviciu, sa ai mereu spaima ca-l pierzi, sa vinzi in piata legume si fructe sau sa speli in restaurante farfurii cu studii si scoli multe si sa stai pe unde poti plati cu chirie si la cheremul patronului (la lucru), sau al proprietarului si sa n-ai bani sa te duci la un spectacol sau sa-ti iei cartile existente din belsug, sau sa pleci prin alte tari.

Si as putea continua lista. Pe vremuri aveam unele , dar n-aveam altele, acum este invers.

Oare ce este mai bine? Voi ce-ati alege?

Eu nu m-as intoarce in trecut, dar nici ceea ce este acum nu mi se pare grozav. Pentru omul de rand. Daca ai bani garla sigur ca-ti permiti orice si viata este frumoasa acum.

Last edited by sophia; 08.06.2016 at 12:59:20.
Reply With Quote