Ok Mirela! Desi, sincer, sunt atat de bine prezentate lucrurile in filmulete ca nu stiu ce as mai putea adauga eu.
Spre exemplu m-a marcat foarte mult acest cuvant..acest mod de marturisire..a dragostei a Ortodoxiei, de fapt..
"Această lume moare, iar voi vă purtați ca și cum navigați într-o croazieră captivantă
– Cand, ocupandu-ne cu activitatea misionara, discutam cu oamenii pe strada, cu ce trebuie sa incepem? Trebuie sa facem referire la Evanghelie sau trebuie sa vorbim in acel lim*baj care este mai clar, adica in limbajul laic? Insa, cu ajutorul lui nu poti exprima idei duhovnicesti inalte.
– Limbajul in care trebuie sa vorbiti este limba*jul dragostei. Slujiti aproapelui. Sunteti capabili de asa ceva? Inchiputi-va, daca in Sankt Petersburg… cate biserici sunt in Petersburg?
– Sapte sute.
– 700??? Si, avand 700 de biserici, orasul arata asa? Iar eu, vazand cum se imbraca oamenii seara, eram aproape gata sa cred ca orasul vostru ia parte la vreun concurs in a capata cea mai necrestineasca ca reputatie… Daca fiecare biserica din acest oras va gasi cinci voluntari, veti obtine 3500 de oameni, care ar putea, o data pe saptamana, sa mearga cate doi in diferite parti ale orasului si sa intrebe de-a dreptul pe fiecare om pe care il vor vedea: „Va pu*tem ajuta cu ceva?” – si asta ar fi de ajuns.
– Vorbiti despre asistenta sociala?
– Eu nu vorbesc despre asistenta sociala, eu vor*besc despre dragoste: „Pot face ceva pentru dumneavoastra?”Dragostea de aproapele exprimata in fapte concrete, practice, in primul rand ii va schim*ba radical pe insisi acesti 3500 de oameni si, de ase*menea, pe oricine cu care ei vor intra in contact. Ganditi-va la aceasta."
|