Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Nu imi vine sa cred cum au putut sa se lase inselati atat de multi ierarhi, sa intruneasca un sinod doar pentru a legifera ecumenismul eretic fara sa atinga macar una din problemele strigente ale ortodocsilor.
|
Esti clarvazatoare cumva? Nici macar n-au iesit concluziile Sinodului si deja tu stii sigur ce legifereaza.
Si care ar fi "problemele strigente"?
Citat:
"În primul rând considerăm că denumirea de Sinod Panortodox este neortodoxă, eretică, deoarece Panortodox înseamnă a tot ce este ortodox. De asemenea, Sinodul nu poate fi numit Panortodox, deoarece cele mai multe Biserici nu sunt de acord Č™i nu iau parte la acest Sinod înČ™elător. Cum se poate numi un Sinod Panortodox fără deplinătatea întregii Biserici? Întrucât nu toČ›i arhiereii sunt invitaČ›i să participe, ci doar câČ›iva desemnaČ›i. Cum poate un Întâistătător să convoace un Sinod în numele Episcopatului Č™i să ia decizia fără participarea Č™i acordul arhiereilor? În Biserica Ortodoxă toČ›i episcopii sunt egali. Conform acestui aČ™a-zis regulament, patriarhii sunt mai mari decât ceilalČ›i episcopi, devenind papi Č™i cardinali catolici. Primejdia foarte mare în această situaČ›ie este catolicizarea, alunecarea spre papalitate a Bisericii Ortodoxe Č™i de a îmbrăČ›iČ™a orice erezie. Se încalcă condiČ›iile fundamentale ale unui Sinod Č™i anume libertatea de a participa la el, pentru că nu votează toČ›i arhiereii din Sinod, ci doar bisericile autocefale prin Întâistătătorii lor, ceea ce contravine eclesiologiei ortodoxe Č™i dreptului Canonic Ortodox. PS Longhin - Ucraina
|
Pai nu e chiar asa, uite nu stiu ce cardinal catolic, facea discoteca cu balonase la Liturghie si in mod sigur n-a avut acordul superiorului sau pentru asta, a Papei nu mai zic.
Da' au vrut si si-au permis, folosind niste gauri din sistem si exact asta se pare ca e situatia care o vor si unii episcopi ortodocsi, dar in varitanta sinodala, balonase si discoteca - si uite ca nu li se permite, deci nu e ca la catolici, e taman invers se pare ca la noi sistemul nu e inca atat de libertin si ceea ce ar trebui sa fie un lucru bun se pare ca a devenit prilej de plans tocmai din partea celor care au pretentia ca reprezinta conservatorismul.