Cand am fost in sfera de influenta a Rusiei ? Prin 1999, propaganda ne vorbea despre cum Iliescu voia sa ne dea la rusi, era scandalul " firul rosu". Iata ca a venit din nou Iliescu si ne-a bagat in NATO.

Dar multi cred si acum ca atunci eram in sfera de influenta a Rusiei. Nu mai suntem de mult, cel putin dupa 1996, nu a existat nici un gest de apropiere de Rusia din partea noastra. Nu exista nici o amenintare, dar trebuie sa fie creat un dusman ca sa ne temem si sa nu ne intrebam daca nu ne costa prea mult apartenenta la NATO sau nu-s prea multi americani pe aici, sau prea multe tancuri sau rachete...fie ele si defensive. :)
Asa de defensive sunt intentiile aliatilor nostri ca doar in ultimul an au reusit sa ocupe si Ucraina si Moldova. Dar noi ne indignam in legatura cu "agresiunea ruseasca" din Crimeea, sau cu trupele rusesti din Transnistria, nu ne intrebam ce cauta tancuri americane la Kiev sau Chisinau.
Daca vrei o opinie "mai avizata" in legatura cu ce s-a intamplat dupa occident, nu o sa-ti spun parerea unui ziarist, o sa-ti dau sa asculti parerea lui Sorin Dumitrescu. Nu stiu cat de "avizata " e opinia lui, dar eu o impartasesc.
https://www.youtube.com/watch?v=tsv7M2XfN_E