Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Nu e vorba de ura aici, ci e vorba de strambarea credintei.
Daca ar fi doar despre dialogori, insa e vorba de cu totul altceva.
|
Daca e sa te credem pe cuvant. Si inca vreo 2 surse problematice.
Ceea ce, nu o facem.
Citat:
Credinta se transmite prin har , prin fapta de dragoste nu prin prozeletism ieftin si prost.
|
Si prin vorbarie si barfa ieftina si proasta ca cea promovata de tine aici pe forum.
Citat:
De aceea nici nu exista rezultat la aceste dialoguri. De cati zeci de ani se discuta degeaba si nimic ? ba din contra strambam noi credinta, am ajuns sa slujim cu ereticii Liturghia? Ce spun sfintele canoane, facute de sfinti? cand ereticul trebuie sa iasa afara din Biserica la Liturghie? darmite sa coliturghiseasca ?
|
La fel de bine poti sa spui ca si Biserica exista de 2000 ani si lumea e tot plina de pacatosi.
Ce sa zic, stralucita logica.
Citat:
Intelegeti. Noi ortodocsii intotdeauna am stiut cum sa vorbim cu ceilalti, am vorbit cu ceilalti, i-am primit daca erau flamanzi, insa dialoguri pe teme de credinta, nimeni nu a facut.
|
Daca tu nu poti, nu inseamna ca nici altii nu pot.
Si tare ma tem ca nici pe partea cu flamanzii n-ai cine stie ce roade.
Citat:
Poti sa iti manifesti dragostea si fara a dialoga pe tema de credinta cu cei care de fapt nici nu vor sa o primeasca. Aaa, ca am raspuns atacurilor, chiar si in sinoade, sigur, iti aperi credinta. Astazi cine nu primeste ecumenismul eretic, e socotit neiubitor. Mare greseala.
|
Pai si in Sinoade avea loc un dialog. Fiecare isi expunea punctul de vedere si cei de fata decideau ce si cum.
La fel de bine, daca e sa ne luam dupa mintea ta, aia care erau ortodocsi n-ar fi trebuit sa se intalneasca niciodata cu aia care erau iconoclasti sau arieni sau mai stiu eu ce, sa-i lase in plata Domnului si sa-si vada de treaba lor, fara Sinoade si alte "dialoguri inutile".
Citat:
Unirea oamenilor nu se poate face decat sub acelasi Adevar care este Hristos. Va anunt ca nici un catolic nu va primi botez ortodox fara luminarea lui Dumnezeu, nici daca va veti intalni de 1 milion de ori la dialogat.
|
Pai disonanta dintre "dialog" si "lumina lui Dumnezeu" este doar in capul tau.
Daca tu nu esti capabila sa porti un dialog decat plin de furie si incrancenare personala, e problema ta, nu inseamna ca si altii sunt la fel de necopti duhovniceste.
Citat:
La fel cu protestantii. iar despre hindusi sau musulmani, habar nu aveti. ei se considera cei adevarati si toti ceilalti niste ciudatenii. Hindusii si-au facut si ei , un munte sfant al lor, englezii fac excursii acolo, satui de catolicism exploreaza hinduismul. Acolo au ajuns.
|
Si totusi iti place Anglia, corect? Banii lor nu miros a ratacire, nu-i asa?
Citat:
Intalnirile ecumeniste e o mare inselare, Ei acolo se intalnesac, incercand sa se uneasca la nivel de varf , cu compromisurile de rigoare, ca apoi sa supuna si poporul.
Asta nu este de la Duh Sfant. De aceea nici un rezultat. Ba din contra. Ne-am stricat bitezul, stropind oamenii, ne-am stricat nunta, cununand eretici cu ortodocsi, acum ne stricam si slujbele, incet incet ne catolicizam.
|
Idei preconcepute.
Citat:
Iata rezultatul. convertiri la ortodoxie ceva? nimic . nimic.
|
Nu lua habarnismul tau drept reper.
Ce vrei, convertiri in masa cu surle si trambite sau cum?