View Single Post
Vechi 29.06.2016, 11:17:37
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
a) Nu e deloc normal, la niciun Sinod nu erau invitati arienii sau monofizitii sau altii.
De fapt, erau invitati cand era vorba despre ei. Si aici nici macar nu e vorba de asta. Nu iau cuvant, doar stau si se holbeaza.

Citat:
c) Pai s-a facut aceasta modificare tocmai din cauza sesizarii paranoicilor de care amintesti in continuare. Iar vechea formulare era ceva foarte asemanator cu bisericile nedepline de la catolici (formulare a lor de dupa Vatican II).
Iar statutul canonic al unor episcopii care au iesit din comuniune e o intrebare filosofica foarte complexa(si inainte sa zici transant ca si-au pierdut orice succesiune, har si sacramente in secunda in care s-au despartit, nu uita ca istoria e mult mai complexa. Pana si Moldova a fost excomunicata 20 de ani de patriarhia ecumenica in Evul Mediu.)

Citat:
Parerea mea personala este ca toti calugarii de la Muntele Athos (plus Patriarhiile care au formulat obiectii) au mai multa cunoastere a invataturii, discernamant duhovnicesc si sporire duhovniceasca decat tine.
Probabil. Dar asta nu scuza faptul ca multi din Sfantul Munte au ajuns sa se creada ultimul arbitru in materie de dogma(apropo, limitarea acestor atitudini s-a mai intamplat odata, pe vremea Chalcedonului). Dar eu stiu ca autoritatea in Biserica nu o reprezenta protestelor unor asceti, fie ei alexandrini sau athoniti.