Citat:
În prealabil postat de catalin2
a) Nu e deloc normal, la niciun Sinod nu erau invitati arienii sau monofizitii sau altii.
|
De fapt, erau invitati cand era vorba despre ei. Si aici nici macar nu e vorba de asta. Nu iau cuvant, doar stau si se holbeaza.
Citat:
c) Pai s-a facut aceasta modificare tocmai din cauza sesizarii paranoicilor de care amintesti in continuare. Iar vechea formulare era ceva foarte asemanator cu bisericile nedepline de la catolici (formulare a lor de dupa Vatican II).
|
Iar statutul canonic al unor episcopii care au iesit din comuniune e o intrebare filosofica foarte complexa(si inainte sa zici transant ca si-au pierdut orice succesiune, har si sacramente in secunda in care s-au despartit, nu uita ca istoria e mult mai complexa. Pana si Moldova a fost excomunicata 20 de ani de patriarhia ecumenica in Evul Mediu.)
Citat:
Parerea mea personala este ca toti calugarii de la Muntele Athos (plus Patriarhiile care au formulat obiectii) au mai multa cunoastere a invataturii, discernamant duhovnicesc si sporire duhovniceasca decat tine.
|
Probabil. Dar asta nu scuza faptul ca multi din Sfantul Munte au ajuns sa se creada ultimul arbitru in materie de dogma(apropo, limitarea acestor atitudini s-a mai intamplat odata, pe vremea Chalcedonului). Dar eu stiu ca autoritatea in Biserica nu o reprezenta protestelor unor asceti, fie ei alexandrini sau athoniti.