Citat:
În prealabil postat de CristianR
AÈa nebuni ar fi bine să fim cu toÈii. Tu, însă, ai o problemă de credibilitate. Spui că eÈti Trimis, de parcă Cineva din cer te-a trimis pe forumul ăsta, să propovăduieÈti. Nu pierde din vedere, însă, că atunci când Hristos a trimis apostolii să propovăduiască, a suflat peste ei Duh Sfânt, fiind El încă în trup, deÈi înviat.
Apoi, apostolii când au trimis, la rândul lor, pe alÈii, Èi-au pus mâinile peste ei Èi le-au dat harul pe care îl primiseră de la Hristos. Èi tot aÈa s-a făcut până în zilele noastre, adică misiunea aceasta a propovăduirii, împreună cu harul ei, au fost date în mod văzut Èi mijlocit de oameni în trup, văzuÈi de cei din jurul lor, nu a venit direct de Sus.
Sunt mulÈi, însă, care afirmă că ei au o relaÈie exclusiv personală Èi aparte cu Dumnezeu Èi că lor le vorbeÈte Hristos. AceÈtia sunt cercetaÈi de Biserică înainte de a se stabili dacă ei sunt în adevăr sau în înÈelare.
Dar ca să te pui pe tine însuÈi sub semnul întrebării, trebuie să renunÈi la mândrie.
Poate unii dintre cei care te-au sfătuit să consulÈi un psihiatru au fost ei înÈiÈi în situaÈia asta Èi s-au tratat. Însă nimeni nu poate fi ajutat în pofida dorinÈei sale.
P.S. Nimeni nu a folosit cuvântul ânebunâ la adresa ta, atunci când s-a făcut referire la psihiatru; tu singur îl foloseÈti, ceea ce denotă dispreÈ faÈă de cei care consultă psihiatrii Èi de aceea Èi refuzi ajutorul. Dacă i-ai iubi Èi Èi-ar fi milă de ei, nu te-ai teme să fii Èi tu unul dintre ei.
|
Măi măi cum o mai știți voi întoarce ca la Ploiești. Te pomenești că deși sunt mirean din BOR nu m-au făcut non stop sectant, eretic, sluga satanei, netrimis așa cum mă faci tu, stilist, trol, că îmi bat joc de credința ortodoxă, că sunt mincinos, că trebuiesc cenzurat, bannat, exilat, să mă duc să mă spovedesc, să mă internez la nebuni căci am nevoie de ajutor specializat... și cîte altele pe care nu le mai zic. Păi sigur m-au făcut și nu unul ci fiecare pe rînd mai devreme sau mai tîrziu iar tu îmi spui că defapt cu toții au vrut să mă ajute și că cică eu singur m-am făcut pe mine însumi nebun din dispreț pentru ei sau pentru psihiatrii?
Adică faci ce faci dar și tu susții același lucruri printre cuvinte, că nu sunt Trimis, că trebuiesc cercetat, că Duhul Sfînt nu a venit și peste casa Lui Corneliu așa cum a venit peste Apostoli, apoi spui că Dumnezeu sau Domnul Hristos nu există și nu i-au văzut nimeni niciodată ci credincioșii au văzut doar pe omul Hristos și de atunci, după înălțarea la Cer sunt absenți și nu pot trimite pe cine vor ei la oameni ci e musai să-și pună oamenii mîna pe alți oameni căci harul zici tu că se transmite numai din om în om și dacă nu e de la om la om este musai de la satana trimiterea și e musai sminteală.
Atunci pe Moise sau pe vreunul dintre prooroci VT cine și-a pus mîinile? Deci dacă pe Corneliu și peste casa lui nu și-a pus nimeni mîinile și s-a umplut de Duhul Sfînt toată casa Lui așa cum se umpluseră apostolii și nici dacă pe Moise nu și-a pus nimeni mîinile atunci iată că se poate ca nici peste mină să-și fi pus mîinile cineva ca să mă trimită și pot fi și eu un Trimis. Ți-am spus, m-a trimis Dumnezeu și Marele Trimis al lui Dumnezeu adică Domnul Iisus Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu, nu pentru altceva decît să stau de vorbă cu voi și să-mi exprim CREDINȚA.
Deci dacă tu crezi că Dumnezeu e satana și că Iisus nu este Trimisul lui Dumnezeu atunci de ce ai vrea să cred și eu ca tine și să mă îndoiesc? Ba nu mă îndoiesc, ei m-au Trimis la voi și ei sunt Dumnezeu iar Duhul Sfînt și sfinții oricînd pot confirma. Nu pentru că aș fi eu vreun sfînt, nu, căci eu sunt un banal păcătos ci pentru că eu cred drept ceea ce cred și pentru ca să aveți și voi posibilitatea să credeți și voi la fel dacă puteți căci ceea ce vă spun este de la Adevărul, de la Dumnezeu și de la Iisus pentru că El este Adevărul și de la el ar trebui să vă informați și voi și nu de la lume.