View Single Post
Vechi 30.06.2016, 06:59:58
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Documentarea mea este Hristos. El imi spune exact ce e drept , curat si de urmat. Tot Hristos mi-a spus ca in fata Lui, la judecata nu dau extemporal la gramatica.
Invatatura de credinta ortodoxa incepe cu Crezul si Catehismul ortodox. Pe care dumneata se vede ca nu il cunosti catusi de putin.

7. Unde se gaseste adevarul care duce la mantuire?

Adevarul care duce la mantuire se gaseste in Biserica Ortodoxa, care este "stalp si temelie adevarului" (1 Timotei 3, 15), ea pastrand si propovaduind fara nici o schimbare adevarul dumnezeiesc asa cum l-a invatat Domnul nostru Iisus Hristos, cum l-au raspandit in lume Sfintii Apostoli, cum l-au talmacit Sfintii Parinti si cum l-au aratat sfintele sinoade a toata lumea.

8. De la cine are Biserica Ortodoxa adevarul deplin?

Biserica Ortodoxa are adevarul deplin sau invatatura credintei celei adevarate de la Dumnezeu. El Insusi a incredintat Bisericii acest adevar, ca ea sa-l pastreze prin puterea si grija Duhului Sfant, si sa-l propovaduiasca neimputinat pina la sfarsitul veacurilor, prin slujitorii ei.

25. Unde se cuprinde invatatura credintei crestine?

Invatatura credintei crestine se cuprinde pe scurt, dar cu cuvinte lamurite, in Simbolul Credintei sau Crezul, care a fost alcatuit de Sfintii Parinti in intaiul sinod ecumenic de la Niceea si in al doilea sinod ecumenic de la Constantinopol.

.
Uite ca si Vesticii incep incet sa se intrebe daca nu cumva in MANDRIA lor nemasurata isi pun la bataie chiar NEMURIREA? In acest film isi pune eroul nostru aceasta intrebare, a ramas si azi la fel de stringenta.

https://www.youtube.com/watch?v=R-R9JY4le7k
Reply With Quote