View Single Post
Vechi 30.06.2016, 17:16:29
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
va mai dau un caz, fara sa spun cine este preotul.
Am cautat un preot acasa, intr-o anumita zona, a unei cunostiinte, in Romania. Vroiam sa merg cu ea la un preot, era necajita, ramasese vaduva, fara servici si fara bani. Si gasise un om, reformat, cu care traia in concubinaj. I-am spus ca nu e bine, ca trebuie sa faca ceva. Si am mers cu ea acasa la acel preot, renumit dupa spusele oamenilor.
Vroiam sa se spovedeasca si sa inteleaga ca trairea in curvie nu va aduce nimic bun. Indiferent ca era pentru bani fiind foarte saraca.

Acolo, preotul a crezut ca suntem nestiutoare si a spus asa: stai linistita si vezi-ti de viata impreuna cu el, nu e nici o problema, ca nu e pacat. E tot crestin, si oricum trebuie sa va cunoasteti nu poti sa te casatoresti oricum. Si eu i-am raspuns: parinte, ei se tot cunosc de vreo doi ani, si traiesc in concubinaj si canoanele noastre stiti ce spun, unde nu este binecuvantarea lui Dumnezeu nu are cum sa fie binele. El e reformat, ea ortodoxa, si traiesc curveste.

Atunci a zis: asa este aveti dreptate.
Insa femeia a plecat de acolo smintita, pe ideea ca nu face nici un rau ca traieste asa necununata. Dar Bunul Dumnezeu a lucrat, a gasit de munca si s-a rupt de el.

Ps. Am vautat apoi si am gasit numele preotului respectiv in Clubul Rotary.
Se pare ca parintele i-a vorbit pe limba pe care o intelegea ea. Daca i-ar fi spus sa se desparta de el, probabil ca n-ar fi facut-o iar ca se casatoreasca doar de dragul de a nu mai sta in curvie, ar fi fost o catastrofa urmata de divort si cine stie ce alte probleme.

Judeci dupa lucruri exterioare, superficial, fara sa ai vreo idee despre ce dialog o fi avut parintele cu Dumnezeu, referitor la situatia femeii.

Sub masca smereniei, parintele a ajutat-o in timp ce tu n-ai inteles nimic. Doar te-ai mandrit si l-ai judecat.

P.S. 1. Nu mai judeca preotii! 2. Pune gandul bun inainte, considera ca ti s-a parut, ca n-ai inteles, ca n-ai auzit bine, dar nu mai judeca pe nimeni.

Cred ca tu ai fost aceea prin care femeia s-a smintit mai mult, imi pare rau ca ti-o spun.
Reply With Quote