Citat:
În prealabil postat de CristianR
În afară de cele 4 puncte, pentru mine cel mai mult cântărește al 5-lea, și anume faptul că spui că ești Trimisul.
|
Mă bucur că te preocupă trimiterea mea.
Citat:
Este ceea ce crezi tu despre tine. Nu știm cine te-a trimis și în ce mod a făcut-o.
|
Așa este, doar că generalizezi, de ce folosești pluralul? Vorbești în numele oamenilor în general, al credincioșilor, al forumiștilor, ca reprezentantul căror mase te adresezi cînd spui noi. Te-au ales ei să vorbești în numele lor, te-au trimis să-mi răspunzi mie pe forum? Că tu nu știi cine m-a trimis și în ce mod a făcut-o asta pot să cred, și pot să cred că dacă tu nu știi atunci nu crezi că sunt trimis dar despre ceilalți oare nu ar fi mai frumos să nu iei tu cuvîntul în numele tuturor? Poate mai e unii care nu se poticnesc în trimiterea mea și care cred că sunt trimis și bine fac fiindcă sunt.
Citat:
Nu știm dacă prietenii și familia ta știu că te consideri ca atare și dacă ei te cred. Sper să nu-mi răspunzi cum a răspuns Hristos, pentru că El nu-Și desfășura misiunea pe un forum. Pe El L-am crezut.
|
Păi de ce speri să nu-ți răspund precum a răspuns Hristos? Păi tu ai vrea să-ți răspund atunci precum a răspuns cine? Iuuda Iscarioteanul? Sau Petru acela care s-a lepădat de 3 ori pînă a cîntat cocoșul de 3 ori? Deci dacă nu fac atac de panică și de lașitate vrînd de frică să mă lepăd de Hristos atunci am să-ți răspund precum Domnul a răspuns și ar răspunde, adică cinstit și cu credință în Dumnezeu... astfel: ''Mă bucur că pe El l-ai crezut și că îl mai crezi din moment ce te afli pe un forum creștin ortodox și porți dialoguri frumoase și de bun gust duhovnicesc dar nu am la ce să-ți răspund căci tu ți-ai exprimat doar neștiința și nu m-ai întrebat nimic. Ai mărturisit că tu nu știi și ai extrapolat la voi... la aceia la care te referi în sensul că nici ei nu știu ceea ce nici tu nu știi. Aștept întrebarea.
Citat:
Pe de altă parte, pot crede că Dumnezeu te-a trimis;
|
mă bucur de asta, îți mulțumesc pentru puterea ta de credință.
Citat:
dar te-ai întrebat dacă nu cumva te-a trimis nu doar ca să ne transmiți un mesaj, ci și ca să primești ceva de la noi?
|
Firește că și pentru asta, primim mereu unii de la alții, uneori mai bune alteori mai rele. Trebuie să știm și să putem deosebi: să ne bucurăm de cele bune și să răbdăm pe cele rele fără se le urmăm mulțumind pentru toate Lui Dumnezeu.
Citat:
Poate că te-a trimis ca tu să te folosești din întâlnirea cu alți creștini, nu doar să le fii tu de folos.
|
Absolut bineînțeles că și pentru asta m-a trimis căci niciodată nu am susținut că sunt întîiul dintre îngeri, un sf. Arh. Mihail sau Gavril sau Rafail ci am spus că nu sunt decît un păcătos creștin, un mirean din BOR.
Acest cuvînt, a fi de folos cuiva este o mare ispită, toți vorbesc gîndindu-se că va fi de folos, păi nu va fi de niciun folos nimănui ceea ce credem noi că ăi este cuiva de folos căci noi credem în general că propaganda și răspîndirea propagandistică a credinței unuia sau altuia va fi de folos cuiva în lipsa vieții noaste în credință. Nu va fi de niciun folos mai ales nouă căci degeaba cîștigă toată lumea împărăția dacă sufletul tău ți-l vei pierde și așa ți-l vei pierde căci vei crede că dacă cineva a crezut în propaganda la care ai participat atunci musai și tu crezi, păi atunci el cred și nu tu ci tu ai crezut că ești de folos, și iată că ai fost, el crede și tu ai rămas cu folosul propagandei adică ai crăzut că dacă el a ajuns să creadă atunci musai și tu crezi așa ca el fiindcă îl vezi pe el că cred, dar tu nu crezi ci doar mîndrindu-te ai proasta impresia că ești de folos.
Citat:
P.S. Nu mai fi supărat pe AlinB, pentru că nu după el ne-am luat. De altfel, el te acuza că ești trol, lucru pe care eu nu-l cred.
|
Nu am rămas supărat pe AlinB, l-am iertat și îl invit să posteze mai departe doar doar ajunge la 100.000 de postări. Mă bucur din nou că nu crezi că aș fi un trol care-și bate joc di firele de discuție și de Ortodoxie, așa cum susținea el. Înseamnă că ai reușit să vezi mai departe de obiceiul de a crede în trollul care strigă opriți trollul sau în hoțul care strigă săriți hoțul, un fel de tristă poveste Petrică și lupul... tristă pentru Petrică pentru că atunci cînd a venit lupul nimeni nu l-a mai crezut. Sper să nu i se întîmple și lui ca în frumoasa poveste... și nici altora și nici mie. Deci l-am iertat așa că nu sunt supărat... deși eu cred că el este supărat căci postările lui denotă o profundă supărare pe cineva... și de aia cred că a fost asmuțit de propaganda celui rău care l-a păcălit să se facă de folos.