View Single Post
Vechi 24.02.2008, 20:29:30
mirela-h mirela-h is offline
Member

Data înregistrării: 22.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
[Oricum, aici era vorba despre mici intamplari din viata de zi cu zi, nu de patimi anti-, adica politica bisericeasca.
Intervine inca o Mirela ,cea din Romania, care ii da dreptate din nou lui Gabriel. Eu nu sunt pro-ecumenism, nici anti, pentru ca nu stiu foarte bine ce scopuri are aceasta miscare. As vrea ,insa , sa nu ne mai privim cu suspiciune si chiar cu dispret, unii pe altii, crestini de diferite confesiuni, pentru ca , de vreme ce la nivel personal nu avem niciunul certitudinea ca pana la sfarsit vom fi mantuiti, atunci,cum putem afirma despre altii ca se vor mantui sau nu ? Atunci cand se pronunta asemenea condamnari drastice impotriva membrilor altor denominatiuni crestine sunt invocate mereu scrierile Sfintilor Parinti, pe care nu stiu cati dintre noi le cunosc si le interpreteaza corect, eu una recunosc ca nu le citesc. Dar , am o oarecare banuiala ca toata aceasta atitudine antiecumenista intalnita pe unele site-uri si in unele publicatii ortodoxe, si care s-a inflamat exact dupa moartea patriarhului Teoctist, cand era destul de clar ca succesor ii va fi mitropolitul Moldovei, nu este altceva decat reactia partidei adverse actualului patriarh, care nu a acceptat ideea ca a pierdut. Poate ca oponentii patriarhului Daniel spera ca prin acuze grave de erezie ,ecumenismul fiind catalogat asa de unii clerici, patriarhul, cu vederile sale mai largi si cu studii in strainatate la institute teologice protestante, va fi discreditat si ,cine stie, chiar inlaturat. Adica exact ce a spus Gabriel, totul este politica bisericeasca, doar biserica este institutie divino-umana, asa ca manevrele politice mai mult sau mai putine deschise nu-i sunt straine ierarhiei ecleziale. Iar noi astia mai mici si mai putin informati in loc sa discutam si iar sa discutam despre ecumenism, pe forumul acesta orice subiect am aborda ne intoarcem aproape inevitabil tot la ecumenism, am scrie depre problemele noastre sufletesti reale. Mie mi-a placut topicul deschis de Gabriel si mi-a parut rau ca timp de o luna nimeni nu a mai postat ceva.
Reply With Quote