View Single Post
Vechi 08.07.2016, 22:29:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

"- Am văzut la televizor o emisiune... băi... și m-am smintit!
Păi în post a crescut procentul de vândut carne!
- Păi da, că sunt mulți care postesc cu carne! Ce e așa greu?"

Credința n-o poate schimba nimeni, pentru că nu a făcut-o nimeni!
Acolo unde este un interes meschin, iar adevărul are mai multe fețe, este minciuna! "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul!"(Matei 10:28)
Și cum ucizi suflete nevinovate azi?
Te duci la țară, unde sunt creștinele acelea nevinovate de veacuri, unde sunt creștinii ăia simpli, care toată viața au trudit lângă ogor, lângă grădină, care s-au închinat și au dormit toată viața cu cartea de rugăciuni sub cap, cu icoana, iar tu vii să le tulburi liniștea și îi zdruncini în credință, cu fel și fel de zvonuri.
Era un poveste cu Lupul - Morala ei este că mincinoșii nu au nicicând parte de vreo răsplată, ei nefiind crezuți nici atunci când spun adevărul. "Ion s-a hotărât să facă o gluma și să-i păcălească pe țărani. Așa că a început să strige:
- Săriți, săriți, vine lupul!
Țăranii, speriați, și-au lăsat treburile și au plecat în fuga să-l salveze pe ciobănaș.
Când au ajuns, nu au găsit niciun lup. L-au văzut în schimb pe Ion, care se prăpădea de râs și le spunea:
- Ha, ha, ha! V-am păcălit!
Foarte supărați, țăranii s-au întors la treabă.
După ce au mâncat, țăranii s-au hotărât să se odihnească puțin. Deja dormeau buștean, când, deodată, s-au auzit niște strigăte:
- Săriți, săriți, vine lupul!
Toți s-au trezit îngroziți.
S-au ridicat repede, au apucat niște furci și au fugit să-l ajute pe ciobănaș.
Când au ajuns, și-au dat seama că ciobănașul îi păcălise din nou. Dar de această dată, țăranii s-au supărat foarte tare și s-au întors mahniți la treburile lor.
Dar, pe când soarele începuse să apună, niște țipete au cutremurat liniștea din jur.
- Lupul, lupul, vine lupul. Ajutați-mă. De data asta nu glumesc!
Ion plângea fără să se oprească. Însă nimeni nu venea să-l ajute. Țăranii și-au continuat treaba, crezând că Ion iarăși glumește. Iar de data aceasta, era adevărat: lupul a omorât, una câte una, toate oile din turma sa.."
"Te vom ajuta să găsești oile, câte au rămas, mâine dimineață," i-a spus el, în timp ce îi punea un braț protector după umăr. "Învață-te minte! (Morala) Nimeni nu crede un mincinos, chiar dacă spune adevărul!"
https://www.youtube.com/watch?v=mPNMlQeJ17o