Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Eu merg la Sfanta Liturghie Penticostala, asa cum a fost lasata ea de chiar Sfintii Apostoli incepand cu Pentecost, anul 33 D.H.
Stiu sigur doar atat: in Biserica Penticostala Duhul Sfant face minuni. La fel ca acum 2000 de ani. Le-am experimentat personal.
Nu pot spune ca in alte biserici Dumnezeu nu face minuni. Pentru ca am citit in Biblie urmatorul episod: ucenicii lui Isus vin si spun "Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.* Iar Domnul le raspunde: "Nu-l opriți!"
|
Timp de 1906 de ani, nu au existat penticostalii, până când se pomenește prima dată de aceia din pentecost unde au fost acești "creștini de pentecost de 33 d.h."? De ce nici un Sinod în niciun secol, nici un Părinte, nici un episcop, preot, diacon nu amintește de penticostali? De ce nu au existat nici unde pe pământ, timp de 1900 de ani ?
Pentru că abea în 1906 se înființează și se răspândesc. Mișcarea penticostală apare în 1868 local și se răspândește mondial în 1906, plecând din America, din Boston. E erezie și acolo nu-i Hristos, decât hristoși mincinoși.
Unde este monahismul, călugării, monahi, monahi, Mănăstirile, pustnicii, astea unde sunt la penticostali ?
Cine se numește biserică, dar nu-i are pe monahi, nu este creștinism, ci erezie. Ei au existat începând din Vechiul Testament, cu Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, apoi în Noul Testament, cu Sfântul Ioan Botezătorul, care rătăcea prin pustiuri și mânca lăcuste, muguri de copac și miere.
Spune Biblia, nu eu.
Sfântul Apostol Pavel, când era Saul, îi prigonea și omora pe călugări și pe pustnici.
"Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." - Evrei 11, 38.
Biserica Creștină, până la marea schismă din 1054, a fost Una, apoi, a rămas Una, dar fiindcă și alții vroiau să se numească biserică creștină, ambele grupuri au primit o denumire politică, să se poată diferenția unii de alții, unii s-au numit "romano-catolici", iar alții ortodocși.
Dar în realitate, din cele două grupuri de oameni, un singur grup erau CREȘTINII, cerlălalt grup erau ERETICI. Din grupul eretici, mai târziu, ies alte grupuri de eretici, ce se numesc lutherani, calvini și zwingliniști. Apoi din aceștia, alte grupuri de eretici, în ordinea apariției : baptiști, adventiști, mormoni, penticostali, iehoviști, etc...
Dar din celălalt grup, care din 1054, sunt numiți ortodocși, nu a ieșit nimeni. Acest grup, este Biserica. Și altă Biserică nu există.
Noi ne păzim de eretici, îi demascăm, vrem să-i vindecăm de nebuniile în care cred, fiindcă toate practicile noastre sunt biblice, și sunt practicate din secolul 1, la fel ca și azi.
Penticostalismul, iehovismul, baptismul, mormonismul, adventismul și alte grupuri, sunt minciuni și înșelări demonice, grupuri ieșite din alte grupuri de minciuni și înșelări demonice. De ce nu crezi? Vei vedea după ce vei muri, că așa este precum îți spun, dar atunci să mai plângi și să mai poți să faci ceva, nu vei mai putea, va fi prea târziu.
În grupurile ereticilor, nu este Duhul Sfânt, deși ei învață despre Hristos, dar foarte trunchiat și tăiat, nu acceptă decât un creștinism inventat de ei, nu cel arătat de Biserică și acolo ei primesc drept recompensă că nu intră în Biserică (numită politic Ortodoxă) doar stări euforice și simțiri morale. Atât. Și acelea sunt minciuni, nu e har și nu e creștinism acolo, nici Duhul Sfânt. Niciodată n-a fost, decât demonii, care intrau în mintea celor se goleau de ascultarea de Biserică și mergeau în adunări mincinoase, atunci demonii le umpleau mintea cu dulceața iadului.
De aceea, Domnul nu-i oprește, dar acela nu e creștinism. Nu-i oprește, că nădăjduim că prin acele căutări, chiar și eretice, vor găsi calea și vor afla lumină și vor veni în Biserică.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Aici sunt cu totul de acord cu tine. Insa nu-s foarte sigur ca tu chiar faci parte din aceasta Biserica despre care vorbesti.
|
Din Biserică. Acea Biserică din care tu nu faci parte și până nu vei deveni ortodox, nu vei face parte niciodată și nu te vei putea mântui, căci "Nu oricine îmi spune Doamne Doamne, va intra în Împărăția Cerurilor..."
Sunt multe erezii, dar fericit cel ce se trezește din ele, că a scăpat din cursa morții și din ghearele demonilor au țâșnit la lumină, le-a dezlegat Domnul întunericul, pentru rugăciunile Sfinților și a pustnicilor Lui ...
"Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19.
Slavă Ție Doamne, pentru fiii risipitori întorși acasă.