Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai mi se pare normal ca sa fi alcatuit un document alternativ care sa defineasca pozitia lor si sa intemeieze oarecum dezarcordul.
Altfel, e ceva care ramane la vesnica interpretare a altora cum se vede mai sus, care se trezesc sa spuna ca stiu ei care a fost problema de fapt...
Singura obiectie "motivata", individual, era pe un link postat pe aici si e era de forma "nu va zic de ce nu am semnat dar..." si continua cu un discurs irelevant.
|
Te referi la pozitia lui Hierotheoos Vlachos? Daca da, omul a motivat-o detaliat si la obiect.
Ei nu au cum alcatui documente alternatice, deoarece ei nu sint o organizatie, precum sindoul. ei pot avea pozitii independente, pe care le motiveaza fara isterii precum o parte din athoniti. Sincer, "sfintul munte" (cam la multe li se zice "sfint", deja imi suna a demonetizare a prestigiului urias pe care in mod normal il are acest cuvint, dar asta e alta discutie) m-a cam dezamgit. Pozitia alor nostri si a cipriotilor, precum si al mitropolitului Ieroteu Vlahul mi se par cea mai de bun-simt: te duci, te confrunti, aduci amendamante, iar daca nu esti de acord nu semnezi. Punct. Orice altceva, e fie orgoliu imperial ca la rusi, fie fanatism ca la athoniti.