Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Știința e atunci cînd știi ceva. Sigur, fără dubii.
|
Conform DEX stiinta este un ansamblu sistematic de cunoștințe despre natură, societate și gândire; ansamblu de cunoștințe dintr-un anumit domeniu al cunoașterii.
In acest fel e folosit si in medicina. Atata stim, atata aplicam. Cand o sa stim mai multe, lucrurile vor fi altfel. Momentan atata stim.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
[b]
Dacă luăm cazul copilului meu care are 6-8 săptămîni și care primește o injecție la care nu se știe exact cum va reacționa, atunci se cheamă că sperăm să treacă experimentul cu bine. Mai sperăm să capete imunitate pe următorii 10-20 de ani. Dar nu știm ce se va întîmpla cu el. Nu știm nici dacă lotul de vaccinuri e defect, nici dacă bebelul va ajunge un copil cu autism, astm sau dacă va muri. Nici dacă va contacta taman aceeași boală din cauza injecției (vezi cazurile de poliomielită indusă artificial). Dar dacă va fi așa, atunci s-o pățească altcineva dintre copii, nu al meu.
|
Cam multe speculatii, nu crezi?
'Nu stim daca lotul de vaccinuri e defect' - fiecare fabrica de medicamente are un sistem de calitate f bine pus la punct. Sansa sa apara asa ceva pe piata e practic nula in ziua de azi (bineinteles, daca nu cumva e cineva care face intentionat acest lucru, adica frauda. Dar asta e alta poveste)
'nici daca bebelul va ajunge un copil cu autism'- afirmatie nefondata; in literatura de specialitate nu exista articole care sa sustina cu argumente valide acest lucru.
'astm sau daca va muri'- e nevoie de ceva care sa sustina acest lucru. E posibil sa se fi intamplat, nu stiu, nu am cercetat. In general, orice medicament conduce la deces intr-o proportie infima, insa, de cele mai multe ori, nu e doar vina medicamentului.
Ok. Hai sa punem problema altfel. Sa presupunem ca te musca un caine turbat. Ce faci? Te duci sa te vaccinezi? Nu exista tratament pt asta si duce la moarte (sunt f rare cazurile cand oamenii scapa si raman cu sechele f grave pt restul vietii). Dar daca il musca pe copilul tau?