Ca sa fie clar
Ca romin, dorm linisitit: sincer chiar cred ca SRI si SIE sint ok si profesioniste, am incredere in ei, o afirm public. Nu vom avea atentate si la noi, indiferent ce mai zic fostul presedinte sau altii.
Eu nu am o problema cu serviciile secrete in general, ci cu serviciile secrete ale statelor care au fost mari puteri in vremea razboiului rece (si evident, sint si acum). Acolo, complexul militaro-industrial si "comunitatea de informatii" ajunsesera la dimensiuni, ca finantare, logistica si rol inclusiv politic evident, de tumoare sociala. Sa renunte ei la asa amploare dupa ce lojile au operat prabusirea comunismului?! Neh! Asa ca prefera sa devina...mai puternice, mai extinse, folosind diverse amenintari ca baza pentru a baga pe politicieni si finantatori cu partile moi in menghina. Adica, "ba, daca nu mai ne dati bani, bum-bum zilnic veti avea, ca nu vom putea controla fenomenul".
Repet, in ce priveste securimea romineasca, sint linistit: niciodata serviciile de infromatii autohtone nu au facut abuzuri motivate politic dupa 1965, si mai ales dupa 1990. Si indiferent ce zic memebrii anumitor thinktankuri, serviciile rominesti de informmatii nu au facut si nu fac politie politica dupa 1990. Sint convins de aceasta si o afirm public si asumat.
Ah, daca vorbim de CIA, FSB, etc., chestiunea e sensibil diferita.
|