CristianR, te intreb din nou: poti face diferenta intre nepomenire si schisma? Repet, in BOR nepomenirea este exagerata si nu ecazul, in alte autocefalii, probabil ca da, sau nu, dupa caz. Si pe tine te cred, da, ca nu asculti orb, dovada sta felul tau de a sacrie pe forum, decele mai multe ori foarte impaciuitor si relaxant de blind, alteori enervant de diplomat si conformist/disciplinat :) , dar sincer, intreaba-l pe Alin, daca nu a argumentat mai demult, pe acest forum, pentru "ascultarea oarba". (Asa a scris, textual). Imi asum ce am scris, daca binevoieste cineva sa citeasca cu atentie.
Si hai sa fim seriosi, disciplina e primul calau al ratiunii. Ca sa fiu obiectiv pina la capat: da, si anarhia e un alt calau al ratiunii. Aici nu e insa vorba de anarhie, ci de atentionarea unor ierarhi ca gresesc. Atit si nimic mai mult.
E un canon neabrogat din primul mileniu care aproba si reglementeaza nepomenirea. NU este pomenit, fereasca Dumnezeu, un "episcop" zelotist in locul celuit legitim, ci cel legitim este atentionat din fiiasca ascultare, ca greseste.
|