View Single Post
Vechi 18.07.2016, 13:31:32
Romowe
Guest

Implicit Tot pentru Cristian

Felul cum a lucrat Patriarhul nostru, Dumnezeu sa il tina lung in zile, drept invatind cuvintul adevarului, este exact calea de mijloc. Poate ca e bine ca PS Longhin a nepomenit pe patriarhul sau rus. E nerusinat sa faci pe liderul informal al ortodoxiei globale, cind tu binecuvintezi armele care pleaca in Donbass.
Cred ca insinuarea lui Alin, ca mosii din Athon au primit mangoti de la Putin, e din stilul "sa traiti, repetam ce convine conducerii!". E urit moral sa presupui asa ceva. Pe a de alta parte, tare ar fi bine, ca toate taberele politice si relgioase (a se citi "cu pretext religios")din lumea asta sa se duca naibii la propriu. De mii de ani sint ucisi oamenii in numele unor diei, de care nici macar nu stim dacas int bune, si a unor zei, de care nu se stie obiectiv care sint aia adevarati si daca exista. Poate e timpul sa se termine cu nebunia asta. Insa nu ecumenismul trebuie sa fie (nu poate fi, caci el insusi e o boala mai rea) medicamentul care va nimici aceasta tumora sociala a fanatismului ideologic/religios.
Asta e ideea multora, nu doar a mea. Bine, doar eu sint asa timpit incit sa imi ridic pe toti (si pe triumfalistii ofiaicl-disciplinati, si pe blogarii zelotisti) in cap, in cautarea mea disperata si neobosita dupa independenta in gindire si obiectivitate in credinta, scriind pe net lucruri pe care indivizi cerebrali, analitici, reci, dar cam acri si evident inregimentati in tabara unui punct de vedere (aia care confunda Biserica cu prorpii ierarhi), precum Alin, nu au timp sa le citeasca din cauza stilului meu de a scrie (poate trebuie sa lucrez la asta).
Reply With Quote