Citat:
În prealabil postat de Romowe
Antonia, Č™tii că eu sînt ca părere între Cătălin Č™i tine, pe de o parte, Č™i Alin, pe de alta. Numai "cultul ascultării" nu scrie pe mine! Însă, mă sperii: tu ai fi în stare să dai credit Č™i ascultare unor preoČ›i caterisiČ›i, fie ei Č™i metamorfozaČ›i în pustnici?! Am înČ›eles bine? Ăsta e neorascolnicism pur, dacă e aČ™a.
Alin are dreptatea lui, tocmai pentru că scrii astfel de lucruri. Evident, adevărul e la mijloc, Č™i poate nici acolo.
|
Cine L-a cunoscut cu adevarat pe Domnul nu are de ce se teme. Duhul Lui Sfant il va recunoaste intotdeauna iar duhul ratacitor de asemenea.
Adevarat ca cine nu a cunoscut pe Domnul prin Duhul nu va putea sa aleaga cu discernamant.
Insa cine L-a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfant acela va sti intotdeauna sa faca deosebirea. Si asa va sti sa asculte de Domnul si sa se departeze de cei ce lucreaza in slujba raului fie si inselati poate, nu din propria voie.
Da, a inceput cernerea spusa de sfinti.
Va temeti de spargerea unitatii in Biserica, insa unitatea este doar in Adevar. daca un membru al Bisericii cade in inselare, acela trebuie mustrat, trebuie trezit, trebuie aratat. Aceasta nu inseamna lipsa unitatii . Iar daca nu se intoarce si cade, atunci asta iarasi nu inseamna spargerea unitatii. Cati cazuti nu sunt Biserica? Unitatea ortodoxiei o da Adevarul Orice abatere cat de mica de la Adevar, nu trebuie tolerata de dragul unitaii, caci aceasta unitate devine unitate in neadevar.
atat cati vor fi, si vor tine dreapta si curata credinta , vor fi uniti in Adevar.
intelegeti ca unitatea nu sta in multime ci sta in Adevar, in credinta dreapta si in inchinare curata la Dumnezeu cel adevarat.
Starduiti-va sa cunoasteti pe Domnul prin Duhul Sau si nu ve-ti gresi.