Citat:
Iar pericolul e cu atat mai mare cu cat teoria Big-Bangului e din nou singura teorie fundamentata matematic si observational pe care o avem la ora actuala. Razboaiele acestea ale religiei impotriva stiintei nu cred ca fac deloc bine religiei. Asta e parerea mea, dar nu e absolut necesar sa am dreptate. Pe de alta parte cred ca ea e condamnata sa-si restranga domeniul pana la a nu mai putea sa spuna nimic despre lumea fizica.
|
Păi nici nu știu ce e aia religie că defapt Dumnezeu nu a întemeiat vre-o religie ci și-a agonist un popor sfînt cu preoție veșnică din păcătoșii pe care i-a curățit și i-a îndreptat și i-a mîntuit pentru că L-au crezut. Pe acesta l-a pus să trăiască în Drepate și în Adevăr și acestuia i-a dat Har ca să fie așa ca un părinte bun pentru toate celelalte ființe viețuitoare și pentru toată Creația în întregul ei, cîrmund toate neamurile spre iubire curată și spre viață veșnică. Omul care l-a lepădat pe Dumnezeu și-a făcut el tot felul de religii de au ajuns să se certe unele cu altele și cu ''științele'' gLumii... dar poporul Domnului e deasupra tuturor așa ca o Lumină care trebuie să lumineze pe cît mai mulți,
Citat:
Intr-adevar exista un asemenea verset. Cineva care crede in adevarul Bibliei ce poate sa faca in privinta acestui verset? Sa-i dea o interpretare literala si astfel sa intre in conflict cu datele astronomiei potrivit careia cele doua corpuri au aceeasi varsta?
|
În Biblie nu sunt scrise versete ci Adevăruri care pot fi înțelese numai literal, adică au o valabilitate ce ține de literă și virgulă și de o gramatică și o punctuație riguroasă pentru a nu se ajunge la interpretări fanteziste sau la interpretări literare sau mitice... adică la un fel de vrăjeală culturală. Dar în spatele textului se ascund multe taine pe care le poți înțelege și descoperi doar printr-o revelație treptată ce vine direct sau prin Har de la Dumnezeu. Deci fiecare Cuvînt din scripturi contează și coroborînd mai multe texte vei pricepe mai clar și vei crede mai sigur în Dumnezeu dar vei și știi unde te aflii, cum au apărut ele și de ce au fost făcute toate așa prin Cuvînt și nu altfel.
Citat:
Sau sa incerce o interpretare simbolica a pasajului batand in retragere? Observati acum la ce ma refeream mai sus. Ce poate sa faca religia? Sa mearga la razboi sau sa-si vada de treaba ei refugiindu-se intr-o spiritualitate comoda? E complicat! Din acest punct de vedere, ma bucur ca sunt ateu, deoarece nu-mi pun problema cum anume sa-mi interpretez propriile convingeri.
|
Păi multe biserici ar trebui să-și păstreze credința la asaltul teoriilor gLumii dar mulți preferă de frica ziarelor și televiziunilor și ca să fugă de greu și de cruce, preferă un fel de amestec absurd și toxic încît nu se mai știe ce e Adevăr și ce e minciună și cum ar trebui să fie o viață curată a credinciosului ținută în ascultare de Dumnezeu și în Dreapta Credință.
Dar mă întreb cum ai putea să te bucuri la gîndul că ești ateu ca să scapi de un război drept? Păi nu ar trebui să poarte fiecare cu demnitate răszboiul Adevărului și al Dreptății care nu se duce spre distrugerea adversarilor ci spre mîntuirea tuturor și pacea tuturor, dar asta nu are cum să vină prin minciună și prin amestecarea și pervertirea tuturor lucrurilor ci pacea cu Dumnezeu și cu tine însuți vine numai prin Credință căci prin ea vei putea ierta și înțelege și îți vei da seama ce este pleavă și neghină și ce este bun de mîncare așa ca și grîul asfel încît vei putea să le deosebești și să scoți treptat răul răutății din inima ta.